Κατάληψη στη Νομική: Απελαύνονται οι 9 αλλοδαποί για λόγους δημόσιας τάξης

Κατάληψη στη Νομική: Απελαύνονται οι 9 αλλοδαποί για λόγους δημόσιας τάξης

Από τους 28 κατηγορούμενους οι 10 είναι άνδρες, μεταξύ των οποίων ένας Ισπανός και 18 γυναίκες, εκ των οποίων τρεις Γαλλίδες, δύο Γερμανίδες, δύο Ιταλίδες και μία Βρετανίδα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικασίες απέλασης έχουν ήδη ξεκινήσει για τους 9 αλλοδαπούς που συγκαταλέγονται στους συλληφθέντες για την κατάληψη στη σχολή της Νομικής, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ». 

Οι σχετικές ενέργειες αποφασίστηκαν για λόγους δημόσιας τάξης. Οι εννέα παραμένουν κρατούμενοι, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που αφέθηκαν ελεύθεροι έως τη διεξαγωγή της δίκης. 

Από τους 28 κατηγορούμενους οι 10 είναι άνδρες, μεταξύ των οποίων ένας Ισπανός και 18 γυναίκες, εκ των οποίων τρεις Γαλλίδες, δύο Γερμανίδες, δύο Ιταλίδες και μία Βρετανίδα.

Η δίκη των συλληφθέντων αναβλήθηκε για τις 28 Μαΐου. Το δικαστήριο ζήτησε να προσέλθουν στη δίκη και να καταθέσουν ως μάρτυρες ένας αστυνομικός, καθώς και ο φύλακας του κτιρίου της Νομικής.

Σε βάρος των 28 κατηγορουμένων ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας από κοινού, απρόκλητη φθορά ξένου πράγματος που χρησιμεύει σε κοινό όφελος από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, απείθεια, παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων.

Οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και εξωπανεπιστημιακοί, συμμετείχαν σύμφωνα με τη δικογραφία στην κατάληψη της Νομικής, που ξεκίνησε αργά το βράδυ της Δευτέρας, λίγες ώρες πριν την επέμβαση των αστυνομικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT