Μενίδι: Οι καταγγελίες, τα ηχητικά ντοκουμέντα και η αιματηρή επίθεση

Μενίδι: Οι καταγγελίες, τα ηχητικά ντοκουμέντα και η αιματηρή επίθεση

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για την υπόθεση της 40χρονης που δολοφονήθηκε το πρωί της Πέμπτης σε κεντρικό σημείο του Μενιδίου.

Η γυναίκα με καταγωγή από την Αλβανία δέχθηκε πολλές μαχαιριές, πάνω από δέκα, στον λαιμό, τον θώρακα, την κοιλιά, καθώς επίσης και τα άκρα της. «Ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά», φέρεται να είπε η κόρη τους μόλις την εντόπισε νεκρή στη μέση του δρόμου, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Μενίδι: Οι καταγγελίες, τα ηχητικά ντοκουμέντα και η αιματηρή επίθεση-1
ΙΝΤΙΜΕ

Απο την πλευρά της, μια ιδιοκτήτρια καταστήματος στην περιοχή περιγράφει στην «Κ»: «Ηρθα στο μαγαζί μου στις 5 περίπου και μου είπε ένας πελάτης ότι μόλις σκότωσαν μια γυναίκα και την άκουσε που φώναζε “βοήθεια, βοήθεια”».

Για την υπόθεση συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα σε οικοδομή στην περιοχή της Φυλής ο 50χρονος εν διαστάσει σύζυγός της. Ο 50χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της 40χρονης, εντοπίστηκε μεθυσμένος από τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Μενίδι: Οι καταγγελίες, τα ηχητικά ντοκουμέντα και η αιματηρή επίθεση-2
Η οικοδομή μέσα στην οποία εντοπίστηκε ο 50χρονος.

Οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία

Οπως έγινε γνωστό, το θύμα είχε προβεί σε τρεις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του εν διαστάσει συζύγου της, τα τελευταία 11 χρόνια.

Η πρώτη καταγγελία είχε γίνει τον Απρίλιο του 2013, η δεύτερη τον Σεπτέμβριο του 2022 και η τρίτη πολύ πιο πρόσφατα, την Τρίτη του Πάσχα (7 Μαΐου του 2024) στο Α.Τ. Περιστερίου. Σε όλες τις περιπτώσεις, ο άνδρας είχε συλληφθεί. Για την τελευταία καταγγελία, μάλιστα, επρόκειτο να δικαστεί αύριο, Παρασκευή.

Στο περιστατικό της 7ης Μαΐου, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί έδωσαν παραγγελία για ιατροδικαστική εξέτασή της και εγκατέστησαν την εφαρμογή του panic button, δίνοντάς της και τον σχετικό κωδικό για τη λειτουργία του. Επιπλέον, κατά τις ίδιες πηγές, την προέτρεψαν να τη μεταφέρουν σε δομή μαζί με τα παιδιά της για να μη διατρέχει κίνδυνο. Ωστόσο, εκείνη σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., επέλεξε να μην πάει. 

Εν τω μεταξύ ο δράστης συνελήφθη. Την επόμενη ημέρα πήγε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για φωτογράφηση και δακτυλοσκόπηση και εν συνεχεία οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε στο αυτόφωρο.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με βάση τη νομοθεσία προβλέπεται αναβολή της δίκης για έως τρεις ημέρες, προκειμένου να εξεταστεί και το θύμα. Εν προκειμένω, η δίκη αναβλήθηκε για δέκα ημέρες. Υπό αυτό το πρίσμα, οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι η υπόθεση δεν αξιολογήθηκε σωστά από το δικαστήριο. 

Aπό την πλευρά τους, δικαστικές πηγές αναφέρουν πως με βάση τις ρυθμίσεις του νέου ποινικού κώδικα 5090/2024 που τέθηκαν σε εφαρμογή από 1ης Μαΐου και αφορούν στα αδικήματα της ενδοοικογενειακης βίας, το δικαστήριο θα μπορούσε να διατάξει εκδίκαση της υπόθεσης εντός τριών ημερών και προσωρινή κράτηση του δράστη έως ότου να εκδικαστεί η υπόθεση. Αντί αυτού το δικαστήριο όρισε δικάσιμο για τις 17 Μαΐου, διότι η παθούσα δεν προσήλθε κατά την εκδίκαση του αυτοφώρου και ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

«Θα σε σκοτώσω»

Βίντεο ντοκουμέντο από το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, στις 7 Μαΐου, μεταξύ της 40χρονης και του εν διαστάσει συζύγου της ήρθε στη δημοσιότητα.

Σε πλάνα που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας σε πυλωτή ακούγονται ο άνδρας και η γυναίκα να λογομαχούν, ενώ καταγράφεται και ο ήχος χειροδικίας (χαστούκια).

Ειδκότερα, στο ηχητικό ακούγεται ο εν διαστάσει σύζυγος να της λέει: «Εϊ, τι κάνεις;», με την 40χρονη να απαντάει: «Εχουμε χωρίσει. Εχουμε πάρει διαζύγιο. Τελείωσε. Τελείωσε». Στη συνέχεια ακούγεται ο άνδρας να της φωνάζει: «Θα σε σκοτώσω μωρή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT