«Κάνουμε τον φόβο μας δύναμη»: 3ο Φεστιβάλ Strong Me για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας

«Κάνουμε τον φόβο μας δύναμη»: 3ο Φεστιβάλ Strong Me για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας

Από τις 17 έως τις 19 Μαΐου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, 56 φορείς, οργανισμοί και σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, προσωπικότητες των επιστημών, των τεχνών, του αθλητισμού και του ακτιβισμού, ενώνουν δυνάμεις για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φεστιβάλ “Strong Me” έρχεται για 3η συνεχόμενη χρονιά, από την Παρασκευή 17 Μαΐου έως την Κυριακή 19 Μαΐου, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, όπου 56 φορείς, οργανισμοί και σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, προσωπικότητες των επιστημών, των τεχνών, του αθλητισμού και του ακτιβισμού, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Το τριήμερο φεστιβάλ, το πρόγραμμα του οποίου είναι αναρτημένο εδώ, προσφέρει μια ποικιλία δράσεων και εκδηλώσεων για κάθε ηλικία και ενδιαφέρον.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις, βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, αθλητικές δραστηριότητες και θεατρικές παραστάσεις, με κορυφαίες στιγμές την καθηλωτική έκθεση «Ματωμένα Πορτρέτα» του εικαστικού Δημήτρη Αστερίου, την παράσταση του μοναδικού Standup Comedian Αριστοτέλη Ρήγα, την προβολή της ταινίας “TACK”, της Βάνιας Τέρνερ, το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Δέσποινας Σωτηροπούλου «Οι Κόρες της  Σιωπής» ,το πρωτοποριακό ποδοσφαιρικό project «Goal στο σεξισμό» υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της ΕΠΟ της Surer League 2 και του ΠΣΑΠΠ και την ξεσηκωτική συναυλία της Ευρυδίκης και των Μπλε “DUETS”.

«Κάνουμε τον φόβο μας δύναμη»: 3ο Φεστιβάλ Strong Me για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας-1

Το Σάββατο 18 Μαΐου, στις 8μμ η «ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ» με παρουσιάστρια τη Δώρα Χρυσικού.
Το φεστιβάλ δεν αποτελεί απλώς μια εκδήλωση, αλλά μια έκφραση αλληλεγγύης και αγάπης προς όλα τα μέλη της κοινωνίας, επιδιώκοντας να αφυπνίσει, να ενημερώσει και να κινητοποιήσει το κοινό για τον σημαντικό αυτό αγώνα, με σκοπό να «Κάνουμε τον φόβο μας δύναμη».

Ενα Φεστιβάλ που κάνει την συμπερίληψη πράξη με την πολύτιμη υποστήριξη του Hands Up Agency που θα παρέχει διερμηνεία στην νοηματική γλώσσα σε όλες τις δράσεις.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αθηναίων και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η αυλαία θα πέσει την Κυριακή 19 Μαΐου με την «ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ». Παρουσιάζει η Κατερίνα Ζαρίφη. Μωβ φαναράκια θα φωτίσουν τον ουρανό για έναν κόσμο χωρίς βία, για ένα κόσμο, ισότητας αλληλεγγύης και ειρήνης. Special Guest ο Αντώνης Παπαηλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT