Αρχειοθετήθηκε η «διάρρηξη» στο ΥΠΕΣ

Αρχειοθετήθηκε η «διάρρηξη» στο ΥΠΕΣ

Οι εισαγγελικές αρχές θα προβούν σε διερεύνηση για τον καταγγέλλοντα, διευθυντή για την εκλογική διαδικασία

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο αρχείο τέθηκαν οι καταγγελίες περί διάρρηξης σε υπηρεσίες εκλογικής διαδικασίας στο υπουργείο Εσωτερικών, έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γεώργιο Νούλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταγγελίες περί διάρρηξης δεν αποδείχθηκαν, τόσο από την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και από την έρευνα των εισαγγελικών αρχών που είχε διαταχθεί από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο. Ο εισαγγελέας κ. Νούλης έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, διότι όπως σημειώνεται σχετικά, δεν προέκυψε η τέλεση αξιοποίνων πράξεων. Μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές θα προβούν σε διερεύνηση για τον καταγγέλλοντα τη διάρρηξη, διευθυντή για την εκλογική διαδικασία.

Υπενθυμίζουμε ότι στο συμπέρασμα πως ουδέποτε πραγματοποιήθηκε διάρρηξη σε γραφείο του υπουργείου Εσωτερικών ή παραβίαση σε αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών, κατέληξε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών μετά την ολοκλήρωση της προανακριτικής έρευνας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για την εξαγωγή του συμπεράσματος, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν συνδυαστικά προανακριτικά και ερευνητικά δεδομένα και συγκεκριμένα: Η εξερεύνηση και εξέταση του χώρου από συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, η εξέταση και ανάλυση ψηφιακών συσκευών και η εξέταση εργαζομένων στο υπουργείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT