ΟΠΕΚΑ για «κρούσματα γαστρεντερίτιδας» στη Λαμία: Κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες

ΟΠΕΚΑ για «κρούσματα γαστρεντερίτιδας» στη Λαμία: Κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες

«Αναμένονται τα αποτελέσματα των ελέγχων για τις περαιτέρω ενέργειες», σημειώνει ο Οργανισμός, προσθέτοντας ότι ειδοποιήθηκαν εγγράφως ο ΕΦΕΤ και ο ΕΟΔΥ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου κίνησαν το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑ, μετά τις καταγγελίες γονέων για μαζικά «κρούσματα γαστρεντερίτιδας» σε δημοτικά σχολεία της Λαμίας, μετά την κατανάλωση σχολικών γευμάτων.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι διαδικασίες ελέγχου αφορούν τόσο στα σχολεία όσο και στην επιχείρηση που παρασκευάζει, συσκευάζει και διανέμει τα σχολικά γεύματα.

Ειδικότερα, συστάθηκε κλιμάκιο ελέγχου από την Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδος του ΟΠΕΚΑ, το οποίο συνέλεξε δείγματα φαγητού από τις σχολικές μονάδες αλλά και από γονέα, τα οποία απεστάλησαν για εξέταση στο εργαστήριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Υγείας Θεσσαλίας.

Από την πλευρά του, ο επόπτης Υγείας της Διεύθυνσης Υγείας Λαμίας συντόνισε κλιμάκιο ελέγχου για άμεση διενέργεια αυτοψίας στη μονάδα παραγωγής του οικονομικού φορέα, ενώ ο διοικητής του ΟΠΕΚΑ επικοινώνησε εγγράφως με τον ΕΦΕΤ και τον ΕΟΔΥ, ζητώντας την άμεση διενέργεια ελέγχου ως προς τη διαδικασία παρασκευής του φαγητού.

«Αναμένονται τα αποτελέσματα των ελέγχων για τις περαιτέρω ενέργειες. Σημειώνεται ότι μέσω του προγράμματος των Σχολικών Γευμάτων διανέμονται καθημερινά σε 217.267 μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ζεστά γεύματα σε όλη την επικράτεια», προστίθεται στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ.

Τέλος, όπως επισημαίνεται, η επιλογή των επιχειρήσεων που υλοποιούν το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων του ΟΠΕΚΑ, γίνεται μέσω ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, ο οποίος ορίζει αυστηρές προδιαγραφές και στάδια ελέγχου κατά τη διαδικασία παρασκευής, συσκευασίας και διανομής των γευμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT