Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος κυκλώματος που διακινούσε μετανάστες μέσω της Ελλάδας

Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος κυκλώματος που διακινούσε μετανάστες μέσω της Ελλάδας

Κύκλωμα προωθούσε μετανάστες από την Ελλάδα στο Βέλγιο, χρησιμοποιώντας διαβατήρια ανθρώπων που έφεραν ομοιότητα στα πρόσωπα που επιχειρούσαν να ταξιδέψουν χωρίς νόμιμα έγγραφα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη σήμερα το πρωί στον Αγιο Παντελεήμονα, 46χρονος αλλοδαπός, ηγετικό μέλος κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών, για τον οποίο είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Το κύκλωμα χρησιμοποιούσε τη λεγόμενη «μέθοδο του σωσία». Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 46χρονος είχε τον ρόλο του διοργανωτή των παράνομων προωθήσεων μεταναστών από την Ελλάδα στο Βέλγιο, με τη χρήση ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων που έμοιαζαν με τους υπό προώθηση μετανάστες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνδέει τη συγκεκριμένη υπόθεση με τις συλλήψεις 11 ατόμων σε Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου.

Το εν λόγω κύκλωμα φέρεται πως δραστηριοποιούνταν από τον Ιανουάριο του 2022 στην Ελλάδα και το Βέλγιο, διενεργώντας παράνομες προωθήσεις μεταναστών με την αεροπορική μέθοδο, κυρίως με τη χρήση ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων.

Μετανάστες που προωθούνταν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, στη συνέχεια διέμεναν προσωρινά σε διάφορες οικίες στην Αθήνα και το κύκλωμα αναλάμβανε τη διοργάνωση της περαιτέρω προώθησής τους σε ευρωπαϊκές χώρες.

Κομβικό ρόλο στο κύκλωμα είχε ταξιδιωτικό γραφείο που λειτουργούσε στην Αθήνα το οποίο διοργάνωνε τις παράνομες διακινήσεις και εξέδιδε αντίστοιχα αεροπορικά εισιτήρια, σύμφωνα με τα στοιχεία των ταξιδιωτικών εγγράφων που θα χρησιμοποιούσαν.

Από τη παράνομη δράση του, το κύκλωμα φέρεται πως αποκόμιζε υπέρογκα χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν ανά περίπτωση από 5.000 έως 6.000 ευρώ ανά μετανάστη.

Από την έρευνα σε οικίες και σε ταξιδιωτικό γραφείο στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας είχαν τότε κατασχεθεί συνολικά 146.485 ευρώ σε μετρητά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT