ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Τρίτη

Διεκδικεί, μεταξύ άλλων, «οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο». Η απεργιακή κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών, στις 11 το πρωί

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωράει την Τρίτη 21 Μαΐου η ΑΔΕΔΥ, μετά την απεργία της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, η απεργιακή κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών, στις 11 το πρωί.

Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί, μεταξύ άλλων, «οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στοιχειωδώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός».

Ζητάει δε «επαναφορά δώρων, συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς, κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016-2017, κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας, αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, καθώς και στελέχωση με μόνιμους υπαλλήλους όλων των κρίσιμων δημόσιων φορέων και αναβάθμιση όλων των αναγκαίων υποδομών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT