Δημοσιογραφικά βραβεία Μπότση με άρωμα «Κ»

Δημοσιογραφικά βραβεία Μπότση με άρωμα «Κ»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η οικογένεια της «Κ» είχε την τιμητική της στη χθεσινή 38η απονομή δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση. Την τελετή τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ενώ παρευρέθησαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, των κομμάτων της Βουλής, δημοσιογραφικών ενώσεων και πλήθος κόσμου. Από την «Κ» βραβεύθηκαν η Ξένια Κουναλάκη για την αρθρογραφία της στην εφημερίδα, στο περιοδικό Vogue, καθώς και για τη συγγραφική της πορεία, η Αλεξία Καλαϊτζή για τα ντοκιμαντέρ και ρεπορτάζ σε ελληνικά και διεθνή μέσα, και ο Μανώλης Κωστίδης για τις ανταποκρίσεις του από την Τουρκία στην «Κ» και στον ΣΚΑΪ.

Η φετινή εκδήλωση είχε δύο ιδιαίτερα στοιχεία. Το πρώτο ήταν η απονομή ενός συλλογικού βραβείου στους δημοσιογράφους που κάλυψαν τις πλημμύρες που προκάλεσε η καταστροφική επέλαση του «Ντάνιελ» στη Θεσσαλία καθώς και τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Το δεύτερο ήταν η απονομή τιμητικών πλακετών στους δύο πιλότους που έφυγαν από τη ζωή στις 25 Ιουλίου 2023, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας. Τις πλακέτες για τον σμηναγό Χρήστο Μουλά και τον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη απένειμε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ανώτατο αξιωματικό του στρατού και στον πατέρα του Π. Στεφανίδη.

Μετά την προσφώνηση του προέδρου του Δ.Σ. του Ιδρύματος Αθανασίου Βασ. Μπότση Πάνου Καραγιάννη και τους χαιρετισμούς των προέδρων της ΠΟΕΣΥ Σωτήρη Τριανταφύλλου και της ΕΣΗΕΑ Μαρίας Αντωνιάδου, ακολούθησε η απονομή από την ΠτΔ (εκτός από τους συντάκτες της «Κ») στον Γιάννη Δάρρα, για τα τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ με τίτλο «+άνθρωποι», που προβάλλονται στην ΕΡΤ3. Στην Ευαγγελία Καρεκλάκη για τη δημοσιογραφική ανάδειξη θεμάτων σεξουαλικής κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας. Στον Απόστολο Μαγγηριάδη για την αντικειμενική και με πληρότητα δημοσιογραφική του πορεία και στον Δημήτρη Νίκα για τη συμβολή του ως διευθυντή σχεδιασμού της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», που αναδείχθηκε Ευρωπαϊκή Εφημερίδα της Χρονιάς 2024. Στη «Ναυτεμπορική», επίσης, απονεμήθηκε ειδική τιμητική διάκριση για τη συμπλήρωση 100 ετών κυκλοφορίας. Ακολούθησε η απονομή ειδικών βραβείων, μεταξύ αυτών του ξένου Τύπου και των ανταποκριτών, όπου τιμήθηκε ο Μανώλης Κωστίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT