Gov.gr: Πέντε νέες υπηρεσίες για την αγροτική επιχειρηματικότητα

Gov.gr: Πέντε νέες υπηρεσίες για την αγροτική επιχειρηματικότητα

«Ο εκσυγχρονισμός του πρωτογενούς τομέα περνάει μέσα από την ψηφιοποίηση υπηρεσιών, για τις οποίες μέχρι σήμερα οι παραγωγοί ανάλωναν πολλές εργατοώρες», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε νέες υπηρεσίες που αφορούν την αγροτική επιχειρηματικότητα προστέθηκαν στο gov.gr, όπως ανακοίνωσαν τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Ειδικότερα, οι υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του gov.gr είναι η δήλωση μηνιαίων αποθεμάτων ρυζιού, σιτηρών και ελαιούχων σπόρων, ο επανέλεγχος βλαστικότητας αποθεμάτων πιστοποιημένων σπόρων προς σπορά, η δήλωση αποθεμάτων σπόρων προς σπορά, η παρακολούθηση ανάλωσης πρώτων υλών λιπασμάτων, καθώς και η παρακολούθηση δειγματοληψιών – αναλύσεων λιπασμάτων και προϊόντων λίπανσης.

«Στηρίζουμε εμπράκτως τον εκσυγχρονισμό των προβλεπόμων διαδικασιών και τη διευκόλυνση όλων των εμπλεκομένων πολιτών και λειτουργών και στον αγροτικό τομέα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σημείωσε πως «ο εκσυγχρονισμός του πρωτογενούς τομέα περνάει μέσα από την ψηφιοποίηση υπηρεσιών για τις οποίες μέχρι σήμερα οι παραγωγοί ανάλωναν πολλές εργατώρες. Στόχος μας είναι ο αγρότης να βρίσκεται στους τόπους παραγωγής και όχι στα γκισέ των υπηρεσιών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT