Χαλκίδα: Εξονυχιστικοί έλεγχοι στη ΔΟΥ – Επανέλεγχος των ύποπτων υποθέσεων

Χαλκίδα: Εξονυχιστικοί έλεγχοι στη ΔΟΥ – Επανέλεγχος των ύποπτων υποθέσεων

«Φύλλο και φτερό» κάνουν από το πρωί τα αρχεία της ΔΟΥ Χαλκίδας οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΑΑΔΕ, με βάση το πόρισμα της Ελληνικής Αστυνομίας

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φύλλο και φτερό» κάνουν από το πρωί της Πέμπτης τα αρχεία της ΔΟΥ Χαλκίδας οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΑΑΔΕ, με βάση το πόρισμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ηδη, οι διωκόμενοι προϊστάμενοι έχουν παυθεί από τις θέσεις τους, ενώ το σύνολο των διωκομένων υπαλλήλων απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του. Ταυτόχρονα, άρχισε η διαδικασία για να τεθούν σε αργία μέσα σε 30 ημέρες, όπως προβλέπει ο νόμος.

Σχετικά με τη ΔΟΥ Χαλκίδας, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, έδωσε εντολή για επανέλεγχο όλων των ύποπτων υποθέσεων και ιδίως αυτών που αφορούν επιστροφές ΦΠΑ, καθώς επίσης και πλήρη διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος πενταετίας.

Παράλληλα, δρομολογείται η μεταφορά των υποθέσεων ελέγχου από τη ΔΟΥ Χαλκίδας στα ελεγκτικά κέντρα της Αττικής, με τους ελεγκτές της συγκεκριμένης υπηρεσίας να εντάσσονται στα ΕΛΚΕ Αττικής, χωρίς όμως να ελέγχουν υποθέσεις φορολογουμένων της Εύβοιας, όπως και το σύνολο των υπαλλήλων της συγκεκριμένης Εφορίας.

Ταυτόχρονα, οι διαδικασίες είσπραξης εσόδων θα ενταχθούν στο ΚΕΒΕΙΣ Αττικής και του κεφαλαίου στο ΚΕΦΟΚ Αττικής. Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό που έχει ήδη ανακοινωθεί και ξεκινήσει να υλοποιείται στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη για την αποσύνδεση των ελεγκτικών και εισπρακτικών διαδικασιών από την επαφή με τις εφορίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT