Πειραιάς: Εντοπίστηκε δεύτερο κοντέινερ με 100 κιλά κοκαΐνης

Πειραιάς: Εντοπίστηκε δεύτερο κοντέινερ με 100 κιλά κοκαΐνης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση του δεύτερου κοντέινερ παρουσιάζει παρόμοια χαρακτηριστικά με την υπόθεση των 210 κιλών κοκαΐνης

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεύτερο κοντέινερ με 100 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά, με τις Αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο σύνδεσης με τα 210 κιλά που βρέθηκαν το πρωί σε κοντέινερ με κατεψυγμένες γαρίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση του δεύτερου κοντέινερ παρουσιάζει παρόμοια χαρακτηριστικά με την υπόθεση των 210 κιλών κοκαΐνης, για την οποία συνελήφθησαν το πρωί τέσσερα άτομα, που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. 

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, για την υπόθεση σχηματίζεται ξεχωριστή δικογραφία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στην υπόθεση των 210 κιλών, το δρομολόγιο των εμπορευματοκιβωτίων είχε ξεκινήσει από τη Λατινική Αμερική, ενώ προορισμός των ναρκωτικών ήταν η Αλβανία. Από εκεί εκτιμάται ότι θα διοχετεύονταν στην Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη. Για την υπόθεση, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, δύο Ελληνες και δύο Αλβανοί. Μεταξύ των δύο τελευταίων συγκαταλέγεται και ο 48χρονος «εγκέφαλος» του κυκλώματος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για εμπλοκή του σε παλαιότερη υπόθεση ναρκωτικών, καθώς το 2017 είχε κατηγορηθεί ότι συμμετείχε σε κύκλωμα που παρασκεύαζε Captagon («χάπια των τζιχαντιστών») σε κρυφό εργαστήριο στη Νέα Πέραμo.

Στην επιχείρηση του ΣΔΟΕ, της Αστυνομίας και του Λιμενικού υπήρχε συνεργασία με την αμερικανική DEA.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT