Οι εργασίες ΕΜΠ και ΕΚΠΑ για την Κύπρο

Οι εργασίες ΕΜΠ και ΕΚΠΑ για την Κύπρο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών πρόκειται να επισκεφθεί ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μέσα στον Ιούλιο. Η επίσκεψη κρίνεται ιδιαίτερης σημασίας για το ίδρυμα, καθώς συνδέεται με το σχέδιό του να ιδρύσει παράρτημα στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στελέχη του ιδρύματος, ο κ. Χριστοδουλίδης θα επισκεφθεί το ΑΕΙ στις 10 Ιουλίου. Το ΕΚΠΑ έχει στόχο να λειτουργήσει το παράρτημα τον Οκτώβριο του 2025, δηλαδή από το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026. Ηδη η σχετική πρόταση των πρυτανικών αρχών έχει γίνει δεκτή από τη Σύγκλητο του ιδρύματος, η οποία όρισε επιτροπή προκειμένου να συντάξει οικονομοτεχνική μελέτη. Στο πλαίσιο αυτό, τα τμήματα και οι σχολές θα καταθέσουν προτάσεις ενδιαφέροντος συνοδευόμενες από μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας.

Παράλληλα, και το ΕΜΠ έχει ενδιαφερθεί για ίδρυση παραρτήματος στην Κύπρο. Ο πρύτανης του ΕΜΠ Γιάννης Χατζηγεωργίου έχει κάνει συζητήσεις με τις κυπριακές Αρχές, ενώ είχε επαφές και με τον δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα για την αναζήτηση σύγχρονων εγκαταστάσεων. Βέβαια, απαιτείται να γίνουν κρίσιμα βήματα, όπως να αξιολογηθούν οι περίπλοκες πτυχές του ζητήματος.

Στόχος των ελληνικών ιδρυμάτων είναι να απευθυνθούν στις αγορές της Μέσης Ανατολής, της Κίνας και της Ινδίας, όπως άλλωστε και τα κυπριακά ΑΕΙ, τα οποία πάντως έχουν έναν σημαντικό αριθμό φοιτητών από την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT