Πειραιάς: Δεύτερο κοντέινερ με καλαμάρια και 100 κιλά κοκαΐνης – Νέα στοιχεία στο φως

Πειραιάς: Δεύτερο κοντέινερ με καλαμάρια και 100 κιλά κοκαΐνης – Νέα στοιχεία στο φως

Παρά το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν συσχετίζει την εν λόγω υπόθεση με εκείνη του πρώτου κοντέινερ, ο τρόπος φόρτωσης των ναρκωτικών είναι πανομοιότυπος

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως για το δεύτερο κοντέινερ με κοκαΐνη που βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά.

Ειδικότερα, πρόκειται για φορτίο 100 κιλών κοκαΐνης κρυμμένο μέσα σε κατεψυγμένα καλαμάρια, το οποίο είχε ξεκινήσει από το Περού και στα φορτωτικά έγγραφα αναφερόταν ότι είχε προορισμό την Κροατία.

Για την υπόθεση, η Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής σχηματίζει δικογραφία κατά αγνώστων.

Το πρώτο κοντέινερ

Σημειώνεται ότι το πρώτο κοντέινερ που εντοπίστηκε μετέφερε 210 κιλά κοκαΐνης μέσα σε φορτίο με κατεψυγμένες γαρίδες. Είχε ξεκινήσει από το Εκουαδόρ με προορισμό την Αλβανία, από όπου εκτιμάται ότι θα διοχετευόταν στην Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, δύο Ελληνες και δύο Αλβανοί.

Μεταξύ των δύο τελευταίων συγκαταλέγεται και ο 48χρονος «εγκέφαλος» του κυκλώματος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για εμπλοκή του σε παλαιότερη υπόθεση ναρκωτικών, καθώς το 2017 είχε κατηγορηθεί ότι συμμετείχε σε κύκλωμα που παρασκεύαζε Captagon («χάπια των τζιχαντιστών») σε κρυφό εργαστήριο στη Νέα Πέραμo.

Πανομοιότυπος ο τρόπος φόρτωσης

Παρά το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν συσχετίζει τις δύο υποθέσεις, ο τρόπος φόρτωσης των ναρκωτικών είναι πανομοιότυπος, ενώ και τα δύο κοντέινερ έφτασαν στο Γ΄ Τελωνείο Πειραιά με το ίδιο καράβι.

Οπως προκύπτει, οι δράστες άνοιξαν το πορτάκι από το σύστημα ψύξης και έβαλαν μέσω αυτού κάποιο μικρόσωμο άτομο μέσα στο εμπορευματοκιβώτιο.

Ο δράστης έκοψε ένα προστατευτικό πλέγμα και πέταξε τα πακέτα με τα ναρκωτικά μέσα στον χώρο με τα κατεψυγμένα προϊόντα.

Η συγκεκριμένη μεθοδολογία εφαρμόστηκε προκειμένου να μην παραβιαστούν οι σφραγίδες στα εμπορευματοκιβώτια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT