Κιλκίς: Στη φυλακή 38χρονος για απόπειρα ληστείας σε κτηνοτροφική μονάδα

Κιλκίς: Στη φυλακή 38χρονος για απόπειρα ληστείας σε κτηνοτροφική μονάδα

Ο 54χρονος ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικής μονάδας, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της απόπειρας, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν εκ των δραστών, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε την Παρασκευή, μετά την απολογία του, ο 38χρονος που κατηγορείται ότι συμμετείχε σε απόπειρα ληστείας σε κτηνοτροφική μονάδα, στις Μουριές Κιλκίς. Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για την πράξη της απόπειρας ληστείας, με τον ανακριτή και τον εισαγγελέα να αποφασίζουν την προφυλάκισή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ανέφερε ότι πήγαν στην κτηνοτροφική μονάδα για να ζητήσουν εξηγήσεις από τον κτηνοτρόφο, επειδή εκείνος, κατά τους ισχυρισμούς του, προχώρησε σε ασελγείς πράξεις εναντίον του 15χρονου γιου του και της ανήλικης κόρης του. «Οταν το έμαθα αυτό έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου», φέρεται να απολογήθηκε.

Ελεύθερος ο 54χρονος ιδιοκτήτης

Την ίδια στιγμή, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του, ο 54χρονος κτηνοτρόφος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα με την κυνηγετική του καραμπίνα τον 45χρονο δράστη.

Εις βάρος του, η εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοχρησία. Στην απολογία του ο κτηνοτρόφος φέρεται να υποστήριξε ότι βρισκόταν σε άμυνα.

«Φοβήθηκα για τη ζωή μου» ανέφερε, κατά πληροφορίες, τονίζοντας ότι πυροβόλησε υπό καθεστώς ταραχής. Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν αφορούν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και αυτοπρόσωπη εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Στο Βόλο κρατούνται οι δύο ανήλικοι

Για την ίδια υπόθεση, προφυλακιστέοι κρίθηκαν την Πέμπτη και οι δύο ανήλικοι που συμμετείχαν στην απόπειρα, από κοινού με τον 38χρονο και τον 45χρονο. Στις απολογίες τους, οι δύο ανήλικοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Τόσο όμως ο 15χρονος όσο και ο 16χρονος φίλος του, που απολογήθηκε επίσης χθες, δεν έπεισαν τους δικαστικούς λειτουργούς και κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Οι δύο ανήλικοι μετήχθησαν στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου όπου θα παραμείνουν προσωρινά κρατούμενοι.

Πώς έγινε το έγκλημα

Ολα συνέβησαν όταν ο 45χρονος, ο 38χρονος και οι δύο ανήλικοι μετέβησαν στην κτηνοτροφική μονάδα και επιχείρησαν να παραβιάσουν μία πόρτα, πίσω από την οποία βρισκόταν ο κτηνοτρόφος. Ο τελευταίος, αντιλαμβανόμενος την παρουσία τους και την προσπάθεια παραβίασης της πόρτας, πυροβόλησε μία φορά από το εσωτερικού του χώρου με κυνηγετική καραμπίνα, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον 45χρονο, όπως αναφέρεται στη δικογραφία.

Αιμόφυρτος ο 45χρονος μαζί με τον 38χρονο φίλο του και τους δύο ανήλικους επέστρεψαν στο αυτοκίνητό τους και τράπηκαν σε φυγή, ενώ την ίδια ώρα ο κτηνοτρόφος ενημέρωσε τηλεφωνικά το Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς σχετικά με το περιστατικό.

Ο 45χρονος μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο σπίτι του 38χρονου όπου λίγο αργότερα κατέληξε. Οσον αφορά τον θανόντα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, διέθετε ποινικό παρελθόν και είχε αποφυλακιστεί το 2019 από το κατάστημα κράτησης Αλικαρνασσού, ενώ φιλοξενείτο τον τελευταίο καιρό από τον 38χρονο, στις Μουριές. Από το σημείο του εγκλήματος κατασχέθηκαν η κυνηγετική καραμπίνα, ένας πυροσβεστήρας, ένα φυσίγγιο κι ένας κάλυκας κυνηγητικού όπλου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT