Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές σε Δάφνη και Ηλιούπολη

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές σε Δάφνη και Ηλιούπολη

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ενώ από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις κλοπών

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξάρθρωση συμμορίας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από σπίτια σε περιοχές της Δάφνης και της Ηλιούπολης, προχώρησαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ηλικίας 27, 29, 42 και 46 ετών, τα οποία κατηγορούνται για κλοπές από οικίες κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Πώς δρούσαν

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τα τέλη του 2023, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι, κινούμενοι με επιχειρησιακό τους όχημα, επέλεγαν την οικία – στόχο, την επιτηρούσαν προκειμένου να είναι βέβαιοι για την απουσία των ιδιοκτητών ή των ενοικιαστών τους και στη συνέχεια, εισέρχονταν σε αυτή αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα και τιμαλφή.

Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί που πραγματοποιούσαν περιπολία, εντόπισαν τους τρεις άνδρες να επιβαίνουν στο επιχειρησιακό τους όχημα και έπειτα από έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή τους τρία κινητά τηλέφωνα και το ποσό των 155 ευρώ.

Υστερα από έρευνες στα σπίτια τους, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν το ποσό των 1.000 ευρώ, διαρρηκτικά εργαλεία, δύο αλυσίδες, 11 ρολόγια, πλήθος κλειδιών, κοσμήματα, λάπτοπ και σκληροί δίσκοι, αποδείξεις μεταφορών χρηματικών ποσών, κινητό τηλέφωνο και δύο σετ μαχαιροπίρουνα.

Σημειώνεται πως από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις κλοπών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT