Ορος Αιγάλεω: Σκόπευε να βάλει και άλλη φωτιά ο Τούρκος υπήκοος

Ορος Αιγάλεω: Σκόπευε να βάλει και άλλη φωτιά ο Τούρκος υπήκοος

Ο 33χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε απόσταση περίπου 1 χλμ. από το σημείο που το μεσημέρι της Κυριακής ξέσπασε πυρκαγιά

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύριο Τετάρτη θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή ο 33χρονος Τούρκος που συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για τη φωτιά την Κυριακή στην περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο. Χθες το πρωί οδηγήθηκε δίχως συνήγορο υπεράσπισης ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό. Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, ο 33χρονος έχει ταυτοποιηθεί ως ο δράστης δύο πυρκαγιών που ξέσπασαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο όρος Αιγάλεω, ενώ ερευνάται εμπλοκή του και σε άλλες πυρκαγιές στην περιοχή.

Ο 33χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε απόσταση περίπου 1 χλμ. από το σημείο που το μεσημέρι της Κυριακής ξέσπασε πυρκαγιά. Στη θέα των καπνών, οι δικυκλιστές κινήθηκαν προς το σημείο της φωτιάς, όπου συνάντησαν συναδέλφους τους από τις ΟΠΚΕ και έναν αυτόπτη μάρτυρα, που έδωσε περιγραφή του υπόπτου. Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν αναζητήσεις και λίγο αργότερα εντόπισαν και συνέλαβαν τον 33χρονο, που προσπάθησε να ξεφύγει τρέχοντας.

Στην κατοχή του βρέθηκαν αναπτήρες και ένα σφουγγάρι, εύρημα που σύμφωνα με τους αστυνομικούς αποδεικνύει ότι σκόπευε να βάλει και άλλη φωτιά στην ίδια περιοχή. Αστυνομικές πηγές που ρωτήθηκαν σχετικά δήλωσαν στην «Κ» ότι η συμπεριφορά του 33χρονου παραπέμπει σε άτομο με ψυχική διαταραχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα 24ωρο νωρίτερα, κάτοικος της περιοχής είχε υποβάλει καταγγελία εις βάρος του για κλοπή και διατάραξη οικιακής ειρήνης, καθώς ο υπήκοος Τουρκίας φέρεται να είχε παραβιάσει και εισβάλει στο σπίτι του με απροσδιόριστο κίνητρο.

Ο 33χρονος ήρθε αρχές Απριλίου στην Ελλάδα μέσω Εβρου και κατέθεσε αίτηση για άσυλο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου την 4η Απριλίου. Κατά τη διαδικασία της αίτησης δήλωσε τόπο κατοικίας στην Αθήνα και η συνέντευξή του με τους υπαλλήλους του Γραφείου Ασύλου Αττικής προσδιορίστηκε για τη 18η Ιουνίου. Στο διάστημα που ακολούθησε μέχρι τη σύλληψή του την Κυριακή, ο 33χρονος προσήχθη περιμετρικά της πρεσβείας του Ισραήλ, καθώς οι αστυνομικοί είχαν θεωρήσει ότι κινείτο ύποπτα. Και τότε εξετάστηκε από αξιωματούχους υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών, οι οποίοι σχημάτισαν την άποψη ότι πρόκειται για ψυχικά ασταθές άτομο. Είχε υποστηρίξει ότι βρέθηκε κοντά στην πρεσβεία έχοντας χάσει τον δρόμο του προς την υπηρεσία ασύλου, ενώ είχε δηλώσει διαδοχικά υποστηρικτής του κινήματος Γκιουλέν, μαχητής της κουρδικής οργάνωσης PKK και μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας της Τουρκίας προκειμένου να του χορηγηθεί άσυλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT