Πειραιάς: Νέο φορτίο με 46 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες

Πειραιάς: Νέο φορτίο με 46 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες

Το ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο, προερχόμενο από τον Ισημερινό, είχε τελικό προορισμό τον Πειραιά. Η αξία της κατασχεθείσας κοκαΐνης υπολογίζεται σε 2 εκατ. ευρώ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα μία επιτυχία στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών σημείωσαν οι τελωνειακοί της ΑΑΔΕ, οι οποίοι εντόπισαν 46 κιλά κοκαΐνης μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες.

Η νέα αυτή επιχείρηση, η οποία έρχεται μετά τον εντοπισμό περισσότερων από 300 κιλών κοκαΐνης τις τελευταίες ημέρες, πραγματοποιήθηκε μετά τη διενέργεια ανάλυσης κινδύνου, στο πλαίσιο της οποίας δεσμεύτηκε ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο προερχόμενο από τον Ισημερινό και με τελικό προορισμό τον Πειραιά.

Ακολούθησε έλεγχος x-ray όπου εντοπίστηκε ύποπτη οργανική ουσία στα ψυκτικά μηχανήματα του εμπορευματοκιβωτίου. Κατά τον φυσικό έλεγχο εντοπίστηκαν 40 συσκευασίες με σημαντική ποσότητα κοκαΐνης, μεικτού βάρους 46 κιλών, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, η αξία της κατασχεθείσας κοκαΐνης υπολογίζεται σε 2 εκατ. ευρώ. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας και το Συντονιστικό Οργανο Δίωξης Ναρκωτικών (ΣΟΔΝ).

«Η έρευνα είναι σε εξέλιξη για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και ερευνάται πιθανή συσχέτιση με άλλες υποθέσεις», υπογραμμίζει η ΑΑΔΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT