Αγώνας δρόμου για τα άρρωστα πλατάνια στη Ναύπακτο

Αγώνας δρόμου για τα άρρωστα πλατάνια στη Ναύπακτο

Συνολικά πέντε πλατάνια έχουν ασθενήσει από μεταχρωματικό έλκος. «Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, αλλά και με σκοπό τη διάσωση των υγιών πλατανιών, να ληφθούν επώδυνα μέτρα», ανέφερε ο δήμαρχος Ναυπακτίας

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε την Τρίτη στη Ναύπακτο η απομάκρυνση από το παραλιακό μέτωπο, των πλατανιών που έχουν ασθενήσει από μεταχρωματικό έλκος.

Μετά τη λήψη δειγμάτων το προηγούμενο χρονικό διάστημα, διαπιστώθηκε ότι έχουν ασθενήσει συνολικά πέντε πλατάνια, τρία στην παραλιακή περιοχή του Γριμπόβου και άλλα δύο στην παραλιακή περιοχή της Ψανής.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας, ανέφερε πως «δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, αλλά και με σκοπό τη διάσωση των υγιών πλατανιών, να ληφθούν επώδυνα μέτρα».

Αγώνας δρόμου για τα άρρωστα πλατάνια στη Ναύπακτο-1

«Προβαίνουμε σε διαρκείς ενημερώσεις και συστάσεις προς όλους, ώστε να αποφεύγονται οι αυθαίρετες ενέργειες που μπορεί να αποβούν μοιραίες για τα πλατάνια», πρόσθεσε ο κ. Γκίζας. 

Μιλώντας για τη συνεργασία του Δήμου Ναυπακτίας με το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, τόνισε ότι «κοινός μας στόχος είναι να σωθούν τα πλατάνια μας και να βρούμε από κοινού λύση για κάθε δέντρο που απομακρύνεται».

Αγώνας δρόμου για τα άρρωστα πλατάνια στη Ναύπακτο-2

Από την πλευρά της, η δασοπόνος και εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, Νικολέτα Σουλιώτη, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «όσο πιο γρήγορα ενεργήσουμε προληπτικά, τόσο θα έχουμε και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Αγώνας δρόμου για τα άρρωστα πλατάνια στη Ναύπακτο-3

«Τώρα, πρόκειται να χάσουμε πολύ λίγα άτομα πλατάνων, ώστε να προστατεύσουμε συνολικά το παραλιακό μέτωπο της Ναυπάκτου από την ασθένεια που είναι ανίατη», ανέφερε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT