Τελικός Conference League: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ, ποιοι δρόμοι κλείνουν

Τελικός Conference League: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ, ποιοι δρόμοι κλείνουν

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά μέτρων και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων τίθεται σε ισχύ για τον αποψινό τελικό του Conference League.

Συγκεκριμένα, θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ. Η Γραμμή 1 «Κηφισιά – Πειραιάς» θα εξυπηρετήσει το κοινό από την έναρξη της βάρδιας έως τις 5 μ.μ.

Μετά τις 6 μ.μ. ο ΗΣΑΠ θα μεταφέρει αποκλειστικά και μόνο φιλάθλους.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έχουν προμηθευτεί κόκκινα εισιτήρια και θα συγκεντρωθούν στον ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ στο Νέο Φάληρο. Από εκεί θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ. η σταδιακή τους μεταφορά με το τρένο του ΗΣΑΠ, που δεν θα κάνει καμία ενδιάμεση στάση, μέχρι να φτάσει στον σταθμό «Περισσός». Από εκεί θα μεταβαίνουν συνοδεία αστυνομικών στο γήπεδο «ΑΕΚ Arena». 

Οι ουδέτεροι φίλαθλοι έχουν αγοράσει λευκά εισιτήρια και θα μεταφερθούν με συρμούς του τρένου από τους σταθμούς «Ειρήνη» και «Θησείο» χωρίς ενδιάμεση στάση έως τον σταθμό του ΗΣΑΠ «Περισσός». 

Οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα που έχουν εφοδιαστεί με μπλε εισιτήρια προβλέπεται να συγκεντρωθούν σε χώρο του ΟΑΚΑ και εν συνεχεία να μεταφερθούν υπό δρακόντεια μέτρα στο γήπεδο με λεωφορείο των ΟΣΥ. Για θεατές με κινητικά προβλήματα έχουν ναυλωθεί μίνι βαν που θα τους μεταφέρουν από και προς τον σταθμό του ΗΣΑΠ «Περισσός» και από το πάρκινγκ του πάρκου Αποστολάκη.

Η αποχώρηση των θεατών μετά το πέρας του αγώνα θα γίνει υπό την καθοδήγηση του προσωπικού της διοργανώτριας Αρχής με τον αντίστροφο τρόπο, δηλαδή οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα κατευθυνθούν στον σταθμό ΗΣΑΠ «Περισσός», ενώ της Φιορεντίνα στα λεωφορεία που θα τους περιμένουν επί της Λεωφόρου Δεκελείας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αναγκαίες έχουν κριθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους ∆ήμους Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, Αθηνών και Πειραιά. Τα μέτρα θα αυστηροποιηθούν από σήμερα νωρίς το πρωί σε οδούς και λεωφόρους, όπως στη Λεωφόρο Δεκελείας (μεταξύ Ελ. Βενιζέλου και Χαλκίδος και στα δύο ρεύματα), στη Λεωφόρο Ηρακλείου (μεταξύ Τράλλεων και Ελ. Βενιζέλου και στα δύο ρεύματα).

Αλλαγές θα υπάρξουν και στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Αθηνάς στην πλατεία Κοτζιά, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κρατίνου και Ευπόλιδος. 

Και στον Πειραιά τίθενται σε ισχύ μέτρα. Από σήμερα στις 6 π.μ. έως τις 10 μ.μ. απαγορεύεται η στάση και στάθμευση οχημάτων στην Εθνάρχου Μακαρίου (στο τμήμα της από τη διασταύρωση με την οδό Δημητρίου Φαληρέως/υπόγεια οδός από ΣΕΦ έως και τη συμβολή της με τη λεωφόρο Ποσειδώνος/Ομηρίδου Σκυλίτση) και στην Καραολή και Δημητρίου (τμήμα της από τη διασταύρωση με την οδό Πειραιώς έως και τον ανισόπεδο κόμβο με την Εθνάρχου Μακαρίου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

To ΕΚΑΒ έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο υγειονομικής κάλυψης πιθανών επειγόντων περιστατικών. Στην ευρύτερη περιοχή του γηπέδου θα επιχειρήσουν, πέρα από τα ασθενοφόρα που θα εκτελούν την υπηρεσία τους, επιπλέον πέντε ασθενοφόρα, δύο κινητές ιατρικές μονάδες και τέσσερις μοτοσικλέτες της ομάδας άμεσης επέμβασης του ΕΚΑΒ. Πέραν των δημόσιων νοσοκομείων υποδοχής αναφοράς (Ευαγγελισμός, ΚΑΤ και Σισμανόγλειο), θα τεθούν σε αυξημένη ετοιμότητα και τα υπόλοιπα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, τόσο της 1ης όσο και της 2ης ΥΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT