Προφυλακιστέος ο Τούρκος που είχε συλληφθεί για εμπρησμό

Προφυλακιστέος ο Τούρκος που είχε συλληφθεί για εμπρησμό

Θα οδηγηθεί σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ομόφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, προφυλακιστέος κρίθηκε ο Τούρκος υπήκοος, ο οποίος συνελήφθη στις 26 Μαΐου 2024, για πρόκληση εκ προθέσεως εμπρησμών και κατ’ εξακολούθηση στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Ο προαναφερόμενος θα οδηγηθεί σήμερα στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού.

Υπενθυμίζεται πως ο 33χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε απόσταση περίπου 1 χλμ. από το σημείο που το μεσημέρι της Κυριακής ξέσπασε πυρκαγιά. Στη θέα των καπνών, οι δικυκλιστές κινήθηκαν προς το σημείο της φωτιάς, όπου συνάντησαν συναδέλφους τους από τις ΟΠΚΕ και έναν αυτόπτη μάρτυρα, που έδωσε περιγραφή του υπόπτου. Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν αναζητήσεις και λίγο αργότερα εντόπισαν και συνέλαβαν τον 33χρονο, που προσπάθησε να ξεφύγει τρέχοντας.

Το πρωί της Δευτέρας οδηγήθηκε δίχως συνήγορο υπεράσπισης ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό. Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, ο 33χρονος έχει ταυτοποιηθεί ως ο δράστης δύο πυρκαγιών που ξέσπασαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο όρος Αιγάλεω, ενώ ερευνάται εμπλοκή του και σε άλλες πυρκαγιές στην περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT