Ασπρόπυργος: 4 συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα – Κατασχέθηκαν 640.000 πακέτα

Ασπρόπυργος: 4 συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα – Κατασχέθηκαν 640.000 πακέτα

Οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν τη στιγμή που μεταφόρτωναν το παράνομο φορτίο από κοντέινερ σε επικαθήμενο ρυμουλκούμενο τρέιλερ. Οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί ξεπερνούν τα 2,5 εκατ. ευρώ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη τεσσάρων ανδρών που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων προχώρησε η Αστυνομία, κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε υπαίθριο οικόπεδο στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν τη στιγμή που μεταφόρτωναν το φορτίο από κοντέινερ σε επικαθήμενο ρυμουλκούμενο τρέιλερ, τα οποία και κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης λαθρεμπορίας.

Κατά τη στιγμή του ελέγχου, είχαν μεταφορτωθεί από το κοντέινερ στο ρυμουλκούμενο, 80 κούτες που περιείχαν διαφημιστικές σακούλες, οι οποίες χρησιμοποιούνταν ως υλικά για την απόκρυψη των λαθραίων τσιγάρων.

Από τις έρευνες εντός του επικαθήμενου ρυμουλκούμενου, αποθήκης και γραφείου στο εν λόγω υπαίθριο οικόπεδο, κατασχέθηκαν συνολικά 644.500 πακέτα τσιγάρων (12.890.000 τεμάχια), τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Σύμφωνα με την έκθεση της Τελωνειακής Αρχής Πειραιά, οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί ξεπερνούν τα 2,5 εκατ. ευρώ. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Δείτε εικόνες

Ασπρόπυργος: 4 συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα – Κατασχέθηκαν 640.000 πακέτα-1
Ασπρόπυργος: 4 συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα – Κατασχέθηκαν 640.000 πακέτα-2
Ασπρόπυργος: 4 συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα – Κατασχέθηκαν 640.000 πακέτα-3

Φωτογραφίες: ΕΛ.ΑΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT