Γρεβενά: Συνελήφθη «εισπράκτορας» σπείρας για απόπειρες απάτης

Γρεβενά: Συνελήφθη «εισπράκτορας» σπείρας για απόπειρες απάτης

Καλούσαν ανυποψίαστους πολίτες, αναφέροντας ψευδώς ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό και χρήζει άμεσα χειρουργείου, ενώ ζητούσαν να καταβληθούν μεγάλα ποσά και τιμαλφή

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρόλο «εισπράκτορα» σε εγκληματική ομάδα που επιδίδεται σε απάτες μέσω τηλεφώνου, είχε αναλάβει μία 59χρονη, η οποία συνελήφθη από αστυνομικούς, στα Γρεβενά.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., άτομα αγνώστων στοιχείων πραγματοποίησαν πλήθος τηλεφωνικών κλήσεων σε ανυποψίαστους πολίτες, στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών, αναφέροντας ψευδώς ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης.

Μάλιστα, «ενημέρωναν» τους συγγενείς ότι για την πραγματοποίηση της επέμβασης ήταν αναγκαίο να καταβληθούν μεγάλα ποσά και τιμαλφή, ενώ έθεταν και υποτιθέμενο ζήτημα άμεσου κινδύνου ακρωτηριασμού, σε περίπτωση μη καταβολής του χρηματικού ποσού.

Πολίτες που έλαβαν τις τηλεφωνικές κλήσεις αντιλήφθηκαν την απόπειρα εξαπάτησής τους, δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των δραστών και ενημέρωσαν τις αστυνομικές Αρχές.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκε η 59χρονη μέσα σε όχημα. Από την προανάκριση προέκυψε ότι ως μέλος εγκληματικής ομάδας, είχε τον ρόλο του «εισπράκτορα» των χρηματικών ποσών και ότι είχε φθάσει στα Γρεβενά μία μέρα πριν από τη σύλληψή της.

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας απάτης από εγκληματική ομάδα, ενώ από το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών συνεχίζονται οι έρευνες, για την ταυτοποίηση των συνεργών της.

Παράλληλα, εξετάζεται η συμμετοχή της και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και ο εντοπισμός τυχόν άλλων παθόντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT