FTI προς ελληνικά ξενοδοχεία: Οι επισκέπτες καλύπτονται από γερμανικό ταμείο ασφάλισης

FTI προς ελληνικά ξενοδοχεία: Οι επισκέπτες καλύπτονται από γερμανικό ταμείο ασφάλισης

Τι αναφέρει η επιστολή που έστειλε ο γερμανικός tour operator στους Ελληνες ξενοδόχους

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενημέρωση μέσω της οποίας διαβεβαιώνεται πως οι επισκέπτες που έχουν κάνει κρατήσεις σε συνεργαζόμενα με το FTI ξενοδοχεία δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα μετά την κήρυξη πτώχευσης, απέστειλε ο γερμανικός tοur operator. 

Οπως αναφέρεται στην επιστολή, οποιοσδήποτε οικονομικός κραδασμός τυχόν υπάρξει από την πτώχευση του FTI θα αποσβεστεί θεσμικά μέσω του Γερμανικού Ταμείου Ταξιδιωτικής Ασφάλισης (DRFS).

«Σας ενημερώνουμε ότι οι επισκέπτες που έχουν κάνει κράτηση στο ξενοδοχείο σας στο πλαίσιο ταξιδιωτικού πακέτου θα καλυφθούν από ασφαλιστικό ταμείο. 

Καθώς οι επισκέπτες μας έχουν κάνει κράτηση ταξιδιωτικού πακέτου μέσω των τουρ οπερέιτορ FTI, 5vorFlug ή BigXtra, ισχύει η νόμιμη κάλυψη που παρέχεται από το Γερμανικό Ταμείο Ταξιδιωτικής Προστασίας (DRSF),» σημειώνεται, μεταξύ άλλων. 

Σημειώνεται ότι η εταιρεία FTI είναι ασφαλισμένη κατά της αφερεγγυότητας μέσω του Γερμανικού Ταμείου Ταξιδιωτικής Ασφάλισης (DRFS).

Σύμφωνα και με την ενημέρωση από τον Σύνδεσμο Γερμανικών Τουριστικών Πρακτόρων DRV αλλά και την επίσημη ανακοίνωση του FTI, αυτό συνεπάγεται ότι οι πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν –ολόκληρη η τιμή του ταξιδιού εάν έχει ήδη πληρωθεί, καθώς και οι προκαταβολές– προστατεύονται σε περίπτωση αφερεγγυότητας.

Αυτό ισχύει για πελάτες που έχουν κάνει κράτηση πακέτου διακοπών. Το DRSF είναι πλέον υπεύθυνο για την επεξεργασία σε περίπτωση αφερεγγυότητας, σε στενή συνεργασία με τον επηρεαζόμενο διοργανωτή. Αυτό σημαίνει ότι το DRSF είναι υπεύθυνο, αφενός, για την επιστροφή της τιμής ταξιδίου που καταβλήθηκε στους επηρεαζόμενους πελάτες και, αφετέρου, για κάθε απαραίτητο επαναπατρισμό των επισκεπτών. Τέλος, να τονιστεί ότι ο κύριος όγκος των πελατών του FTI κατευθυνόταν στο 70% σε Κρήτη και Ρόδο, 20% σε Κέρκυρα και Κω και το υπόλοιπο 10% περίπου κάλυπτε την υπόλοιπη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT