Βοιωτία: Πυρκαγιά σε γεωργική έκταση στην Αλίαρτο – Ενεργοποιήθηκε το 112

Βοιωτία: Πυρκαγιά σε γεωργική έκταση στην Αλίαρτο – Ενεργοποιήθηκε το 112

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί. «Η φωτιά ξεκίνησε σε κατοικημένη περιοχή μέσα στην Αλίαρτο», δήλωσε στην «Κ», ο αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Ντασιώτης

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε γεωργική έκταση, στην Αλίαρτο Βοιωτίας, ενώ στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 42 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο, καθώς επίσης και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

«Ξεκίνησε σε κατοικημένη περιοχή»

«Η φωτιά ξεκίνησε σε κατοικημένη περιοχή μέσα στην Αλίαρτο», δήλωσε στην «Κ», ο αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας και αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, Γιώργος Ντασιώτης. Οπως είπε, «γρήγορα κινδύνεψαν κατοικίες», προσθέτοντας ότι «η επέμβαση Δήμου, Περιφέρειας και Πυροσβεστικής ήταν άμεσες».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «δεύτερο και τρίτο μέτρωπο σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από την αρχική, αλλά και τέταρτο μέτωπο, πέριξ της παλιάς Εθνικής οδού». «Η επικινδυνότητα ήταν μεγάλη, μιας και γύρω από τις εστίες υπάρχουν πρατήρια υγρών καυσίμων και δύο μεγάλα εργοστάσια, ένα σιδηρικών και ένα τροφίμων, με πυλώνες του ΔΕΔΔΗΕ πολύ κοντά».

«Διακόπηκε το ρεύμα προληπτικά και ο ΔΕΔΔΗΕ εργάζεται τώρα για την επαναφορά του. Αν κάποιο από αυτά τα μέτωπα περνούσε τον στενό δρόμο των μόλις 10 μέτρων πλάτους, θα έμπαινε στο χωριό Μαυρομάτι, σε αγροτοδασική έκταση και η κατάσταση θα γίνονταν πολύ δύσκολη», σημείωσε ο κ. Ντασιώτης.

Μήνυμα από το 112

Νωρίτερα, μήνυμα από το 112 καλούσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα. «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Αλίαρτος Βοιωτίας. Παραμείνετε σε έτοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφερόταν.

Φωτιά στη Χίο

Την ίδια στιγμή, πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Βίκι στη Χίο, το μέτωπο της οποίας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει «καλή εικόνα».

Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εννέα οχήματα και τρία αεροσκάφη. Το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT