Παιανία: Δύο συλλήψεις για τα 50 κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε γλέντι

Παιανία: Δύο συλλήψεις για τα 50 κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε γλέντι

Πρόκειται για τον υπεύθυνο της εταιρείας catering, καθώς και τον υπεύθυνο του κτήματος όπου πραγματοποιήθηκε το γλέντι. Σε εξέλιξη η διερεύνηση από το Τμήμα Τροφιμογενών και Υδατογενών Νοσημάτων του ΕΟΔΥ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές αναφορικά με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας μεταξύ καλεσμένων σε γάμο, στην Παιανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον υπεύθυνο της εταιρείας catering, καθώς και τον υπεύθυνο του κτήματος.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη είναι η διερεύνηση από το Τμήμα Τροφιμογενών και Υδατογενών Νοσημάτων για τα αίτια της δηλητηρίασης. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, πενήντα άτομα ανέφεραν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, ενώ έντεκα προσήλθαν σε υγειονομικές δομές και νοσηλεύτηκαν. Τρία άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΟΔΥ «ενημερώθηκε στις 2/6/24, σχετικά με εμφάνιση κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης, μετά από γαμήλια δεξίωση, το βράδυ της 1ης/06/2024. Στη δεξίωση συμμετείχαν κατά αναφορά 254 άτομα και προσφέρθηκε μενού τροφίμων, των οποίων η παρασκευή και η διάθεση είχε γίνει κατά αναφορά από εταιρεία catering».

Οπως επισημαίνεται, «τα κύρια συμπτώματα ήταν έμετοι και διάρροιες και άρχισαν να εμφανίζονται περίπου δύο ώρες μετά το γεύμα (ώρα γεύματος 23:00)».

Ελεγχοι

Κλιμάκια των υγειονομικών Αρχών επισκέφθηκαν το κτήμα και τον χώρο του catering, ενώ στην επιτόπια διερεύνηση της εν λόγω επιχείρησης συμμετείχε και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Δυτικού Τομέα, η οποία κατά τον έλεγχο κατέσχεσε αρκετά είδη τροφίμων (κρέατα, λαχανικά κ.ά.)

Παράλληλα, έχουν ληφθεί 10 δείγματα τροφίμων από το προσφερόμενο μενού (περισσεύματα τροφίμων), τα οποία στάλθηκαν στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας για εργαστηριακό έλεγχο.

«Αναμένονται αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου από τις περιπτώσεις γαστρεντερίτιδας καθώς και από τα τρόφιμα», καταλήγει ο ΕΟΔΥ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT