Meteo: Οι δύο περιοχές που ο υδράργυρος έφθασε τους 39,3 βαθμούς Κελσίου

Meteo: Οι δύο περιοχές που ο υδράργυρος έφθασε τους 39,3 βαθμούς Κελσίου

Νέο ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου σημειώθηκε την Τρίτη, σύμφωνα με τα στοιχεία από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου σημειώθηκε την Τρίτη, σύμφωνα με το meteo.gr, καθώς ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 39 βαθμούς Κελσίου, σε τρεις περιοχές.

Το προηγούμενο ρεκόρ, για την ίδια χρονική περίοδο, είχε καταγραφεί στις 8 Ιουνίου 2019 στα Τρίκαλα και ανερχόταν σε 39,2 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η τιμή αυτή ξεπεράστηκε την Τρίτη σε Ελευσίνα και Θήβα (Νέα Οδός), όπου η μέγιστη θερμοκρασία έφθασε τους 39.3 βαθμούς Κελσίου.

Στον πίνακα που ακολουθεί, παρουσιάζονται οι οκτώ μετεωρολογικοί σταθμοί που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες το μεσημέρι της Τρίτης:

Meteo: Οι δύο περιοχές που ο υδράργυρος έφθασε τους 39,3 βαθμούς Κελσίου-1

Σημειώνεται ότι στους 181 από τους 502 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς (ποσοστό ~36%), καταγράφηκαν θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών, ενώ σε 61 μετεωρολογικούς σταθμούς (ποσοστό ~12%), η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: Meteo

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT