Meteo: Πού ξεπέρασε τους 41 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Meteo: Πού ξεπέρασε τους 41 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Αναλυτικά η λίστα με τις περιοχές της χώρας όπου καταγράφηκαν σήμερα οι υψηλότερες θερμοκρασίες

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεπέρασε τους 40 °C η θερμοκρασία σε Κρήτη και Ρόδο την Τετάρτη, καταγράφοντας νέο ρεκόρ μεταξύ των αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του δικτύου του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών από την αρχή λειτουργίας τους. 

Η μέγιστη καταγράφηκε από τον σταθμό της Γόρτυνας Ηρακλείου και ήταν ίση με 41,5 °C, τιμή που αποτελεί νέο ρεκόρ μεταξύ των σταθμών του δικτύου του meteo για το 1ο δεκαήμερο του Ιουνίου «σπάζοντας» αυτό που σημειώθηκε μόλις χθες (Ελευσίνα και Θήβα (Νέα Οδός) – 39,3 °C).

Στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα σύμφωνα με δίκτυο σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Οπως προκύπτει από τις σχετικές πληροφορίες που επίσης παρουσιάζονται στην εικόνα αυτή, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 °C σε 185 από τους 496 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς (ποσοστό ~37%) ενώ η μέση μέγιστη θερμοκρασία (33,3 °C) ήταν κατά 9,1 °C υψηλότερη αυτής της 27/5 (10 ημέρες πριν) που ήταν ίση με 24,2 °C.

Meteo: Πού ξεπέρασε τους 41 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-1
Φωτ.: Meteo

Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά αλλά θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως στα νότια.

Ο υδράργυρος θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τούς 33 με 35 βαθμούς και στην ανατολική Στερεά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT