Ρόδος: Εκ νέου σφράγιση για το μπιτς μπαρ

Ρόδος: Εκ νέου σφράγιση για το μπιτς μπαρ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δημοτική αρχή της Ρόδου αποφάσισε χθες τη σφράγιση του καταστήματος Santa Marina στην περιοχή της Αγία Μαρίνας. Αιτία, το πλήθος των πολεοδομικών του παρανομιών, αλλά και η έλλειψη της απαραίτητης έγκρισης από την Εφορεία Αρχαιοτήτων. Ταυτόχρονα, κλιμάκιο της κτηματικής υπηρεσίας και του λιμεναρχείου κατέγραψε χθες πλήθος παράνομων κατασκευών στην παραλία, όπως και τα «περίφημα» κρεβάτια μέσα στη θάλασσα, τα οποία ο επιχειρηματίας τοποθέτησε εκ νέου. Οπως αποκάλυψε πέρυσι η «Κ» («Παράνομο και σφραγισμένο από το 2016 το μπιτς μπαρ», 4/7/2023), η επιχείρηση είχε ξεκινήσει στην περιοχή με άδεια τροχήλατης καντίνας το 2014 και το 2015. Ωστόσο, από το 2015 άρχισε να επεκτείνεται με αυθαίρετες κατασκευές, με αποτέλεσμα το 2016 να εκδοθούν τα πρώτα πρωτόκολλα κατεδάφισης. Η διακοπή λειτουργίας του καταστήματος αποφασίστηκε το 2016 και το 2017 ο δήμος εξέδωσε απόφαση σφράγισης. Η επιχείρηση, πάντως, συνέχισε να λειτουργεί έως σήμερα. Το κύριο πρόβλημα δεν ήταν οι διάφορες πολεοδομικές παρανομίες εντός και εκτός αιγιαλού, αλλά ότι το κατάστημα βρίσκεται εντός του αρχαιολογικού χώρου της πόλης της Ρόδου, χωρίς όμως να έχει πάρει άδεια από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων. Μάλιστα, η Εφορεία απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να αδειοδοτήσει το κατάστημα, σημειώνοντας (17.8.23) ότι «για την εγκατάσταση και λειτουργία του καταστήματος ουδέποτε χορηγήθηκε ούτε θα ήταν δυνατόν να χορηγηθεί έγκριση από πλευράς αρχαιολογικής νομοθεσίας υπό τις παρούσες συνθήκες, εφόσον έχει προχωρήσει σε παράνομη κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού και παραλίας».

Σε συνέχεια όλων αυτών, η Δημοτική Επιτροπή Ρόδου αποφάσισε προ μηνός τη διακοπή της λειτουργίας του καταστήματος (βλ. «Κ» «Ρόδος: Τελεσίγραφο για τις παράνομες ξαπλώστρες»). Χθες, ο Δήμος Ρόδου αποφάσισε τη σφράγιση του καταστήματος στις 20 Ιουνίου και κάλεσε τον ιδιοκτήτη να απομακρύνει τον εξοπλισμό του. Παράλληλα, έπειτα από πλήθος καταγγελιών τόσο στο MyCoast όσο και στην Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου, κλιμάκιο της κτηματικής και του λιμεναρχείου πραγματοποίησε χθες αυτοψία στο Santa Μarina και διαπίστωσε ότι ο επιχειρηματίας είχε… μόλις επανατοποθετήσει 19 κρεβάτια στη θάλασσα, πακτωμένα στον βυθό. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, θα ακολουθήσει η διαδικασία επιβολής προστίμου στην επιχείρηση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT