Καιρός: «Ανάσα» δροσιάς μερικών ημερών και από Δευτέρα νέο κύμα καύσωνα

Καιρός: «Ανάσα» δροσιάς μερικών ημερών και από Δευτέρα νέο κύμα καύσωνα

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, η θερμοκρασία θα φτάσει και ίσως ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από υποχώρηση μερικών ημερών, η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά από την προσεχή Δευτέρα, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων. 

Σύμφωνα με το μετεώγραμμα που ανάρτησε ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, παρά την πτώση της θερμοκρασίας κατά 5 περίπου βαθμούς τις επόμενες ημέρες, από την Κυριακή και μετά θα καταγραφεί σταδιακά ανοδική πορεία του υδράργυρου. 

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, η θερμοκρασία θα φτάσει και ενδεχομένως θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. 

Πάντως, οι ειδικοί προβλέπουν ζεστό καλοκαίρι, με τις πρόσφατες εκτιμήσεις των αριθμητικών μοντέλων να δείχνουν ότι οι μέσες θερμοκρασίες, του τριμήνου Ιουνίου – Ιουλίου – Αυγούστου, μπορεί να φθάσουν μέχρι και 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τις κανονικές για την εποχή. 

Πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07-06-2024

Σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις, κατά τόπους πρόσκαιρα πιο πυκνές στα ανατολικά και τα βόρεια ηπερωτικά, όπου τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή όμβροι. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 και στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα νότια, με μέγιστες τιμές περί τους 33 με 35 βαθμούς και μόνο στη νοτιοανατολική νησιωτική Ελλάδα θα φτάσει τούς 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και στο Ιόνιο 3 με 5 και στα ανατολικά 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους περί τους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 09-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους περί τους 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι-απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και το Ιόνιο δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT