Εύβοια: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση – Μήνυμα από το 112

Εύβοια: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση – Μήνυμα από το 112

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. «Αντιμετωπίζουμε διάσπαρτες εστίες», δήλωσε στην «Κ» ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης. «Παραμείνετε σε ετοιμότητα», αναφερόταν στο μήνυμα του 112

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση ξέσπασε την Πέμπτη στην περιοχή Αλμυροπόταμος, του δήμου Κύμης Αλιβερίου, στην Εύβοια. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με επίγεια και εναέρια μέσα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, δήλωσε στην «Κ» ότι αυτή τη στιγμή η εικόνα από το μέτωπο είναι καλύτερη. «Αντιμετωπίζουμε διάσπαρτες εστίες», ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις κατάσβεσης ενισχύθηκαν με τρία επιπλέον εναέρια μέσα, «ώστε να αντιμετωπιστούν γρήγορα».

Μήνυμα από το 112

Νωρίτερα, μήνυμα από το 112 εστάλη προκειμένου οι πολίτες να παραμείνουν σε κατάσταση ετοιμότητας, λόγω της πυρκαγιάς. «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Αλμυροπόταμος Ευβοίας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», αναφερόταν στο μήνυμα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 16.15 σε ρεματιά και καίει χαμηλή βλάστηση. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, πιθανώς προκλήθηκε από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Εύβοια: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση – Μήνυμα από το 112-1

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 56 πυροσβεστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ από αέρος κινητοποιήθηκαν 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Το έργο της κατάσβεσης ενισχύουν επίσης εθελοντές από όλο τον δήμο Καρύστου, καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, E-vima

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT