ΕΛ.ΑΣ.: Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας λόγω ευρωεκλογών

ΕΛ.ΑΣ.: Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας λόγω ευρωεκλογών

Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή και θα αναπτύσσονται σταδιακά έως και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, ενώ θα κλιμακωθούν κατά τις ημέρες μαζικής εξόδου και εισόδου των οχημάτων από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εφαρμογή αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια, λόγω της διεξαγωγής των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, προχωράει η ΕΛ.ΑΣ.

Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή 7 Ιουνίου και θα αναπτύσσονται σταδιακά έως και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, ενώ θα κλιμακωθούν κατά τις ημέρες μαζικής εξόδου – εισόδου οχημάτων, από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός των μέτρων είναι η «διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και διευκόλυνσης των πολιτών στις μετακινήσεις τους, καθώς επίσης και η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων».

Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε με μέριμνα του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και περιλαμβάνει βασικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη των μέτρων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, καθώς και επιμέρους παρεμβάσεις, με βάση τα τοπικά προβλήματα και τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν, ανά ευρύτερη περιοχή ή περιφέρεια.

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, καθώς και σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών, όπως αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς.

Παράλληλα, αυξημένη θα είναι η αστυνομική παρουσία σε σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT