Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διακοπές στις φοιτητικές εστίες

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διακοπές στις φοιτητικές εστίες

Πρωτοποριακή κίνηση για την ακαδημαϊκή κοινότητα από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρό ψυγείο σε κάθε δωμάτιο, καθημερινή καθαριότητα, πετσέτες, δωρεάν Wi-Fi, κοινόχρηστα κουζίνα και πλυντήρια/στεγνωτήρια, ενώ υπάρχει και φύλαξη. Και φυσικά, δικό τους μπάνιο. Αυτές είναι οι παροχές των δωματίων των φοιτητικών εστιών που προσφέρει, έναντι χαμηλού αντιτίμου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε όποιον πανεπιστημιακό, φοιτητή ή ερευνητή θελήσει να ταξιδέψει για το καλοκαίρι σε Λέσβο, Χίο ή Σάμο. «Αυτό το καλοκαίρι ανοίγουμε τις Φοιτητικές Κατοικίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου για να σας υποδεχθούν» είναι το σύνθημα του ιδρύματος. Η κίνηση είναι ιδιαίτερη, καθώς έως τώρα κανένα ελληνικό ΑΕΙ δεν είχε αποφασίσει να αξιοποιήσει τουριστικά κάποιο ακίνητό του, και η απόφαση αυτή δείχνει ότι το κλίμα στα ΑΕΙ αλλάζει και τα ιδρύματα αποφασίζουν να αναζητήσουν κονδύλια όχι μόνο από το ερευνητικό έργο τους.

Οποιος πανεπιστημιακός, φοιτητής ή ερευνητής επιθυμεί να ταξιδέψει το καλοκαίρι σε Λέσβο, Χίο ή Σάμο μπορεί να μείνει στις φοιτητικές κατοικίες με χαμηλό αντίτιμο.

470 κλίνες

Ειδικότερα, οι ιδιόκτητες φοιτητικές εστίες του νησιωτικού ιδρύματος διαθέτουν 140 κλίνες στη Μυτιλήνη, 160 στη Χίο και 170 στη Σάμο. «Δηλώστε το ενδιαφέρον σας τώρα και ταξιδέψτε στη Μυτιλήνη, στη Χίο ή στη Σάμο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2024. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή κάθε ενδιαφερομένου είναι να αποτελεί μέλος πανεπιστημιακού ιδρύματος ή ερευνητικού κέντρου», λέει η πρόσκληση. Βεβαίως, τονίζεται ότι «η διάθεση των δωματίων παρέχεται κατά προτεραιότητα στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στις εκπαιδευτικές δράσεις του ιδρύματος (θερινά σχολεία, διακρατικές συναντήσεις κ.λπ.)». Τα δωμάτια θα διατεθούν από την 1η Ιουλίου έως και τις 25 Αυγούστου. Η τιμή διανυκτέρευσης για το μονόκλινο δωμάτιο είναι 22 ευρώ και για το δίκλινο δωμάτιο είναι 27 ευρώ (ο ΦΠΑ περιλαμβάνεται στις τιμές). Το ίδρυμα δίνει τη δυνατότητα για κράτηση δωματίου μέσα από διαδικτυακή πλατφόρμα τύπου «booking» με επιλογές δωματίων και υπηρεσιών.

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διακοπές στις φοιτητικές εστίες-1
Ενα από τα δωμάτια όπου μπορεί φέτος, για πρώτη φορά, να περάσει τις διακοπές του κάποιο μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Μάλιστα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://esties.aegean.gr/, υπάρχουν πληροφορίες και φωτογραφίες των φοιτητικών εστιών, ενώ αναφέρονται και αξιοθέατα και προτάσεις. Χαρακτηριστικά, μερικά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Λέσβου είναι το Κάστρο της Μυτιλήνης, το Αρχαίο Θέατρο, το Μουσείο Θεόφιλου, το Βυζαντινό Μουσείο, το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο Μόριας, το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας, η Πινακοθήκη Μυτιλήνης, η Μονή Αγίου Ραφαήλ, ενώ υπάρχουν «πολλές όμορφες παραλίες, όπως ο Αγιος Ισίδωρος, ο Μόλυβος, η Εφταλού και τα Βατερά, που προσφέρουν καθαρά νερά και χαλαρωτική ατμόσφαιρα».

Για τη Χίο η ιστοσελίδα περιλαμβάνει στα πιο διάσημα αξιοθέατα το Κάστρο, το Μοναστήρι της Αγίας Μαρκέλλας, το Μουσείο Χίου, τα Μαστιχοχώρια και προτείνει παραλίες όπως τα Μαύρα Βόλια, η Αγία Δύναμη, τα Βρουλίδια, «όλες με καθαρά νερά και φυσική ομορφιά». «Μερικά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Σάμου είναι το Ηραίο, το Πυθαγόρειο, το Ευπαλίνειο Ορυγμα, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μοναστήρι της Παναγίας Σπηλιανής, ο Αγιος Ιωάννης Ελεήμων κ.ά. Επίσης, η Σάμος διαθέτει πολλές όμορφες παραλίες, όπως το Μικρό και Μεγάλο Σεϊτάνι, η Τσαμαδού και το Ποτάμι. Καθαρές θάλασσες και χρυσαφένιες αμμουδιές προσφέρουν ιδανικές συνθήκες για κολύμπι και χαλάρωση», αναφέρει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για το νησί.

Οσο για τους φοιτητές του ΑΕΙ που μένουν στις εστίες το δεκάμηνο λειτουργίας του, ο πρύτανης του ιδρύματος Δημήτρης Παπαγεωργίου διευκρίνισε στην «Κ» ότι «μπορούν να παραμείνουν στο δωμάτιο το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου καταβάλλοντας 60 ευρώ τον μήνα. Για όσους αποχωρήσουν, τα πράγματά τους θα φυλαχθούν από το ίδρυμα δωρεάν».

Βέβαια, υπάρχουν αντιδράσεις, όπως αυτή του ΜΑΣ (φοιτητική παράταξη προσκείμενη στο ΚΚΕ), που υποστήριξε ότι «κάνουν έξωση οικότροφων φοιτητών για να κάνουν τα δωμάτιά τους τουριστικά καταλύματα», ζητώντας να ανακληθεί «η απαράδεκτη απόφαση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT