Διάσωση 70χρονου Βρετανού στη Χαράδρα του Βίκου

Διάσωση 70χρονου Βρετανού στη Χαράδρα του Βίκου

Η επιχείρηση στήθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της 5ης ΕΜΑΚ και της 5ης ΕΜΟΔΕ μετέβησαν στο σημείο και κατάφεραν να προσεγγίσουν τον άνδρα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, για τον απεγκλωβισμό ενός 70χρονου Βρετανού στήθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής, στη Χαράδρα του Βίκου.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της 5ης ΕΜΑΚ και της 5ης ΕΜΟΔΕ μετέβησαν στο σημείο και κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο που βρισκόταν ο 70χρονος.

Στην περιοχή μετέβη ελικόπτερο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. «Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε τις απογευματινές ώρες», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Μεσημβρινές ώρες, σήμερα, 7 Ιουνίου 2024 ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για επιχείρηση διάσωσης ηλικιωμένου αλλοδαπού από απόκρημνο σημείο, στο Φαράγγι του Βίκου, της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Αμεσα συγκροτήθηκε ομάδα έρευνας και διάσωσης, αποτελούμενη από πυροσβέστες της 5ης Ε.Μ.Α.Κ. Ιωαννίνων, του 2ου Π.Σ. Ιωαννίνων, ομάδα Σ.μηΕ.Α. από την ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ιωαννίνων, καθώς και ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος, με εναέριους διασώστες.

Ο ηλικιωμένος αλλοδαπός εντοπίστηκε σε απόκρημνο σημείο, στο Φαράγγι του Βίκου, της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.

Στη συνέχεια παρελήφθη από το ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος, που τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και παρελήφθη από ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε απογευματινές ώρες, σήμερα, Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2024».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT