Μάικ Μόσλεϊ – Σύμη: Στο μικροσκόπιο των Αρχών πλάνο από κάμερα στο νησί

Μάικ Μόσλεϊ – Σύμη: Στο μικροσκόπιο των Αρχών πλάνο από κάμερα στο νησί

Για πρώτη φορά εντοπίστηκε υλικό από κάμερα, που τον έχει καταγράψει να κρατά μία ομπρέλα για τον ήλιο

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του Βρετανού παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ, του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί από το βράδυ της Τετάρτης στη Σύμη, που επισκέφθηκε με τη σύζυγό του για ολιγοήμερες διακοπές. 

Το μεσημέρι της 5ης Ιουνίου, ο 67χρονος πήγε για μπάνιο στη δυσπρόσιτη παραλία του Αγίου Νικολάου. Από εκεί ο Μόσλεϊ φέρεται να ενημέρωσε την παρέα του πως θα έκανε πεζοπορία προς το χωριό Πέδι.

Για πρώτη φορά εντοπίστηκε υλικό από κάμερα, που τον έχει καταγράψει να κρατά μία ομπρέλα για τον ήλιο.

Η ΕΛ.ΑΣ. «χτενίζει» το νησί ενώ στις επιχειρήσεις συμμετέχει το Λιμενικό και drone της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Σύμφωνα με ανταποκριτή της ΕΡΤ στο νησί, οι Αρχές έλεγξαν σήμερα σημείο, στο οποίο υπήρχε πιθανότητα να έχει σημειωθεί πτώση στη θάλασσα. 

Ο χάρτης του νησιού έχει μοιραστεί σε «φέτες» έτσι ώστε κάθε κλιμάκιο να επικεντρώνεται σε ένα διαφορετικό σημείο.

Δεδομένου του μικρού μεγέθους του νησιού αλλά και της εξαιρετικά αραιής βλάστησής του, τα μέλη στις ομάδες που δρουν επιχειρησιακά δηλώνουν πολύ προβληματισμένα με το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να οδηγεί στην ανεύρεσή του.

Μάικλ Μόσλεϊ – Σύμη: Κορυφώνεται η αγωνία για τον παρουσιαστή του BBC-2

Μια γυναίκα από το χωριό Πέδι κατέθεσε πως τον είδε την Τετάρτη στις 14.20 στο χωριό.

Ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος από την Ομάδα Σκύλων Αστυνομικών, έφτασε στο νησί μαζί με τον συνοδό του νωρίς σήμερα το μεσημέρι, γύρω στις 12.00. Αστυνομικός και σκύλος ταξίδεψαν χθες το βράδυ στις 23.00 με πτήση της Aegean προς τη Ρόδο και σήμερα το πρωί μετέβησαν με πλοιάριο στη Σύμη.

Δεδομένων των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο νησί, ο σκύλος της Αστυνομίας δεν θα είναι σε θέση να συμμετάσχει στις έρευνες πριν από το απόγευμα που οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες. 

Οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν ίχνη του παρουσιαστή στη διαδρομή από την παραλία του Αγίου Νικολάου ως το Πέδι.

Δύο απότομα σημεία

Το μονοπάτι έχει μήκος ενός χιλιομέτρου και, υπό κανονικές συνθήκες, δεν χρειάζεται πάνω από μισή ώρα για να το διασχίσει κανείς. Είναι μονοπάτι που χρησιμοποιείται τακτικά από τους επισκέπτες του νησιού και είναι ως επί το πλείστον βατό, με εξαίρεση δύο σχετικά απότομα, δυνητικά επικίνδυνα σημεία.

Μεγάλη η ομάδα των εθελοντών διασωστών που τον αναζήτησε στο πεδίο

Ενας εκ των ιδρυτών της ΕΔΟΚ Σύμης «Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων» η οποία αριθμεί 30 μέλη, λέει στην «Κ» πως ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ξεκίνησε να αναζητεί τον Μόσλεϊ στο νησί.

Σύμφωνα με τον άνθρωπο της ΕΔΟΚ, η ομάδα ειδοποιήθηκε την Τετάρτη στις 21.00 από έναν κάτοικο ο οποίος βοηθά τη σύζυγο του παρουσιαστή στις συνεννοήσεις που χρειάζεται να κάνει με τους τοπικούς παράγοντες αλλά και τα κλιμάκια που αναζητούν τον σύζυγό της στη Σύμη.

«Το βράδυ της Τετάρτης βγήκαμε δέκα άτομα και αρχίσαμε να ψάχνουμε. Εγώ πήγα με φακό μέχρι τον Αγιο Νικόλαο, είδα τον δρόμο, τα βράχια, τη θάλασσα. Τίποτε. Η περιοχή είναι δύσβατη όπως και το νησί γενικότερα» περιγράφει στην «Κ» ο εθελοντής και συνεχίζει: «Την επόμενη ημέρα το πρωί πήραμε την πληροφορία πως εθεάθη την Τετάρτη το απόγευμα στις 18.00 στον Πανορμίτη, ένα σημείο αρκετά μακριά από το Πέδι και τον Αγιο Νικόλαο. Μας είπαν να περιμένουμε όμως μέχρι να εξακριβωθεί η πληροφορία. Τελικά ψάξαμε στα περιβόλια και τα χωράφια ανάμεσα στο κομμάτι Πέδι και Γυαλού αφού ο Μόσλεϊ θα μπορούσε να έχει επιλέξει αυτόν τον πιο σύντομο τρόπο για να μεταβεί από το Πέδι στη Χώρα».

Ο εθελοντής της ΕΔΟΚ εκφράζει την άποψη πως ο παρουσιαστής δεν βρίσκεται πάνω στο νησί, δεδομένου ότι όλα τα εμπλεκόμενα στην έρευνα κλιμάκια έχουν διανύσει ήδη πολλά χιλιόμετρα  Οπως μας λέει: «Επίσης, την ώρα που υποτίθεται ότι έφτασε στο Πέδι, δεν είχε λεωφορείο, και θα έπρεπε να ανέβει στη Χώρα με τα πόδια. Ψάξαμε και με την Πυροσβεστική και μόνοι μας πολλές φορές αυτή τη διαδρομή. Το σενάριο να μπήκε να κολυμπήσει στο Πέδι, επίσης είναι αναιμικό καθώς αν είχε συμβεί αυτό θα είχε αφήσει πράγματα στην παραλία. Είναι περίεργο πάντως το γεγονός πως άφησε το κινητό του στο σπίτι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT