Χίος: Σε απόκρημνες χαράδρες η φωτιά – Ριπές ανέμων δυσχεραίνουν την κατάσβεση

Χίος: Σε απόκρημνες χαράδρες η φωτιά – Ριπές ανέμων δυσχεραίνουν την κατάσβεση

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η πυρκαγιά οριοθετήθηκε από την πλευρά των Καρυών, με αποτέλεσμα να μην απειλείται η κατοικημένη ζώνη του χωριού. Επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 13 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, καθώς επίσης πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που από τη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής καίει δασική και θαμνώδη έκταση, στις Καρυές της Χίου. Μάχη δίνουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, ώστε το μέτωπο να τεθεί υπό μερικό έλεγχο μέχρι το βράδυ.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η φωτιά καίει μέσα σε απόκρημνες χαράδρες, ενώ ριπές βόρειων ανέμων δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 13 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ τα εναέρια που συνδράμουν είναι πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Χίος: Σε απόκρημνες χαράδρες η φωτιά – Ριπές ανέμων δυσχεραίνουν την κατάσβεση-1
INTIME News

Παρά τις δύσκολες συνθήκες, η πυρκαγιά οριοθετήθηκε από την πλευρά των Καρυών, με αποτέλεσμα να μην απειλείται η κατοικημένη ζώνη του χωριού.

Νωρίτερα, μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στις Καρυές προκειμένου να απομακρυνθούν από το χωριό.

Χίος: Σε απόκρημνες χαράδρες η φωτιά – Ριπές ανέμων δυσχεραίνουν την κατάσβεση-2
INTIME News

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μήνυμα του 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων εστάλη για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας των έντονων καπνών κοντά στον οικισμό.

Η Πολιτική Προστασία διέθεσε τρία λεωφορεία για τη μετακίνηση του πληθυσμού, ενώ δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. βοήθησαν στην επιβίβαση ηλικιωμένων σε ιδιωτικά οχήματα.

Βίντεο από το πύρινο μέτωπο

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT