Καιρός: Προ των πυλών νέα άνοδος της θερμοκρασίας – Ερχονται 39αρια και σκόνη

Καιρός: Προ των πυλών νέα άνοδος της θερμοκρασίας – Ερχονται 39αρια και σκόνη

Σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα από Δευτέρα, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «κόκκινο» θα φτάσει ξανά η θερμοκρασία μέσα στις επόμενες ημέρες με τον υδράργυρο να ανεβαίνει σε όλη τη χώρα κυρίως από Δευτέρα. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), αύριο, Σάββατο, η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο. Στα ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, την Κρήτη και τις Κυκλάδες τους 31 με 33 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν στους 35 βαθμούς Κελσίου. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και στις ανατολικές Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.

Την Κυριακή η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο. Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα, τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες ενώ οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα. Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 με 38 και τοπικά τους 39 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη, οι καιρικές συνθήκες ευνοούν και πάλι τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Τις μεσημβρινές ώρες στις βόρειες παράκτιες περιοχές θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες. Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο κυρίως στα νότια.

Τέλος, και την Τετάρτη ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT