Ρόδος: Σφραγίστηκε το μπιτς μπαρ – Πρόστιμο και αυτόφωρο για τον εκπρόσωπο

Ρόδος: Σφραγίστηκε το μπιτς μπαρ – Πρόστιμο και αυτόφωρο για τον εκπρόσωπο

Το αυτόφωρο ακολουθήθηκε αφότου διαπιστώθηκε πως η σφράγιση του χώρου είχε παραβιαστεί, και ότι είχαν αφαιρεθεί οι κορδέλες που είχαν τοποθετήσει σήμερα το πρωί η κτηματική υπηρεσία Δωδεκανήσου Α’ του υπουργείου Οικονομικών και η ΕΛ.ΑΣ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη διαδικασία του αυτόφωρου συνελήφθη και θα δικαστεί το μεσημέρι του Σαββάτου, ο εκπρόσωπος του μπιτς μπαρ Santa Marina στη Ρόδο που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τοποθέτησε παράνομα ομπρελοκαθίσματα και μεταλλικές κατασκευές σε παραλία αλλά και στα ρηχά, εντός της θάλασσας. 

Η επιχείρηση που είχε καταλάβει παράνομα δημόσιο χώρο σφραγίστηκε. 

Το αυτόφωρο ακολουθήθηκε αφότου διαπιστώθηκε πως η σφράγιση του χώρου είχε παραβιαστεί, και ότι είχαν αφαιρεθεί οι κορδέλες που είχαν τοποθετήσει σήμερα το πρωί η κτηματική υπηρεσία Δωδεκανήσου Α’ του υπουργείου Οικονομικών και η ΕΛ.ΑΣ. 

Επιπρόσθετα, επιδόθηκε πρόστιμο ύψους 28.560 ευρώ στην επιχείρηση, ποσό πολλαπλάσιο τους κόστους που θα είχε για την επιχείρηση η σύναψη νόμιμης σύμβασης.

Ο χώρος φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις και αύριο θα μεταβεί στο νησί η γενική γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας Νάγια Κόλλια.

Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης οφείλουν να απομακρύνουν τις παράνομα τοποθετημένες ομπρέλες, ξαπλώστρες και λοιπές μεταλλικές κατασκευές. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, την απομάκρυνσή τους θα αναλάβει ο δήμος. 

Οπως είχε γράψει νωρίτερα η «Κ», η υπόθεση του Santa Marina είχε γίνει ευρύτερα γνωστή από πέρυσι, με αφορμή την παράνομη τοποθέτηση κρεβατιών μέσα στη θάλασσα. Τα κρεβάτια και άλλες παράνομες κατασκευές είχαν απομακρυνθεί στο τέλος της προηγούμενης σεζόν, πριν από λίγες ημέρες όμως ο επιχειρηματίας τα επανατοποθέτησε και ξεκίνησε να λειτουργεί κανονικά.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε άμεσα από πολίτες στο MyCoast και την Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου και πραγματοποιήθηκε αυτοψία, στην οποία επιβεβαιώθηκαν τα καταγγελλόμενα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με βάση τη νέα νομοθεσία, ο ιδιώτης δεν μπορεί πλέον να επιχειρήσει δικαστικά να αναστείλει («παγώσει») την εφαρμογή της απόφασης σφράγισης, παρά μόνο να υποβάλει αίτηση ακύρωσής της μέσα στις επόμενες 5 ημέρες (με τη σφράγιση να παραμένει σε ισχύ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT