Σύμη: Εντείνονται οι έρευνες για τον Μάικλ Μόσλεϊ

Σύμη: Εντείνονται οι έρευνες για τον Μάικλ Μόσλεϊ

Χθες στη Σύμη πήγε κλιμάκιο της Ασφαλείας από τη Ρόδο – Τις τελευταίες ημέρες το νησί έχει γεμίσει και με δημοσιογράφους από βρετανικά Μέσα

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίστηκαν και χθες οι έρευνες για τον Βρετανό παραγωγό, δημοσιογράφο και παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος έχει εξαφανιστεί από το νησί της Σύμης. Το μεσημέρι της 5ης Ιουνίου ο 67χρονος πήγε για μπάνιο στην παραλία του Αγίου Νικολάου. Από εκεί φέρεται να ενημέρωσε τη σύζυγό του και την παρέα του πως θα έκανε πεζοπορία προς το χωριό Πέδι και δεν θα επέστρεφε μαζί τους με το θαλάσσιο ταξί. Εκτοτε αγνοείται η τύχη του.

«Πλήθος κόσμου προσπαθεί να βρει κάποιο στοιχείο που θα μας βοηθήσει να τον εντοπίσουμε – ήρθε και κλιμάκιο της Ασφάλειας εδώ σήμερα νωρίς το πρωί από τη Ρόδο», δήλωσε στην «Κ» ο δήμαρχος του νησιού, Ελευθέριος Παπακαλοδούκας. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του Μάικλ Μόσλεϊ ξεκίνησαν από την Αστυνομία την Τετάρτη το μεσημέρι, ενώ από προχθές στην επιχείρηση συμβάλλει και η Πυροσβεστική τόσο με ομάδες πεζών πυροσβεστών όσο και με drones, αλλά και εθελοντές κάτοικοι της Σύμης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Ασφάλεια ερευνά κάθε ενδεχόμενο, ακόμη και το να έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας, αν και σε αυτή τη φάση κάτι τέτοιο δεν συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Χθες το απόγευμα, πάντως, επιβεβαιώθηκε πως ο Μάικλ Μόσλεϊ, επιστρέφοντας από την παραλία του Αγίου Νικολάου προς την κατοικία όπου διέμενε με τη σύζυγο του στον Γιαλό, πέρασε από την περιοχή Πέδι. «Το ξέρουμε γιατί υπάρχουν μαρτυρίες, μια γυναίκα τον είδε να περνάει έξω από το σπίτι της γύρω στις 2 το μεσημέρι, είχε διανύσει τη διαδρομή από τον Αγιο Νικόλαο στο Πέδι και από εκεί μέχρι τον Γιαλό έμεναν περίπου 40 λεπτά διαδρομής», εξηγεί ο δήμαρχος. Εκτός από τη συγκεκριμένη μαρτυρία υπάρχουν και πλάνα από κάμερα που τον δείχνουν να περπατάει στο Πέδι, μια περιοχή του νησιού με σπίτια και καταστήματα, κρατώντας μια ομπρέλα, φορώντας γυαλιά ηλίου, καπέλο και αθλητικά παπούτσια. Η υπόλοιπη διαδρομή μέχρι το σπίτι που είχε νοικιάσει δεν είναι επικίνδυνη, ούτε παραθαλάσσια, σημειώνει στην «Κ» ο κ. Παπακαλοδούκας. «Δεν βρίσκεται σε υψόμετρο, δεν είναι δύσβατη, είναι ο κεντρικός δρόμος που συνδέει το Πέδι με τον Γιαλό, εκτός αν από το Πέδι πήγε κάπου αλλού. Δεν αποκλείουμε τίποτα», αναφέρει.

Τις τελευταίες ημέρες το νησί έχει γεμίσει όχι μόνο με τις Αρχές που διεξάγουν την έρευνα, αλλά και με δημοσιογράφους ειδικά από βρετανικά Μέσα, καθώς η είδηση της εξαφάνισης του Μάικλ Μόσλεϊ, λόγω της μεγάλης δημοφιλίας του από τις εκπομπές του στο BBC και σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, είναι στα πρώτα θέματα της ειδησεογραφίας στη Βρετανία. «Είναι εδώ δημοσιογράφοι από όλα τα κανάλια της Αγγλίας», συμπληρώνει ο δήμαρχος. Και οι κάτοικοι της Σύμης όμως είναι αναστατωμένοι και δεν μπορούν να καταλάβουν τι μπορεί να έχει συμβεί. «Η Σύμη είναι μικρή κοινωνία, δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο εδώ – είναι πολλές οι σκέψεις που κάνουμε, πολλά τα σενάρια», καταλήγει ο κ. Παπακαλοδούκας. «Δεν χάνεται ένας άνθρωπος τόσο εύκολα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT