Αγωνία στη Σύμη για τον Μάικλ Μόσλεϊ – Πού στρέφονται οι έρευνες
αγωνία-στη-σύμη-για-τον-μάικλ-μόσλεϊ-563068714

Αγωνία στη Σύμη για τον Μάικλ Μόσλεϊ – Πού στρέφονται οι έρευνες

Ο παρουσιαστής αγνοείται από το μεσημέρι της 5ης Ιουνίου οπότε πήγε για μπάνιο στην παραλία του Αγίου Νικολάου. Στο νησί έχουν μεταβεί και τα τέσσερα παιδιά του παρουσιαστή.

Δήμητρα Τριανταφύλλου
Ακούστε το άρθρο

Αγωνία επικρατεί για την τύχη του Βρετανού παραγωγού, δημοσιογράφου και παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος αγνοείται από το μεσημέρι της 5ης Ιουνίου οπότε και ο 67χρονος πήγε για μπάνιο στην παραλία του Αγίου Νικολάου και από εκεί φέρεται να ενημέρωσε τη σύζυγό του και την παρέα του πως θα έκανε πεζοπορία προς το χωριό Πέδι και δεν θα επέστρεφε μαζί τους με το θαλάσσιο ταξί. Στο νησί έχουν μεταβεί και τα τέσσερα παιδιά του παρουσιαστή, οι τρεις γιοι και η μία κόρη του. 

Σημειώνεται ότι οι έρευνες συνεχίζονται αδιάκοπα και σε αυτές συμμετέχουν δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής αλλά και εθελοντές διασώστες. Πάντως, χθες το απόγευμα, υλικό από κάμερες ασφαλείας που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει τον Μάικλ Μόσλεϊ να περπατάει στο Πέδι, μια περιοχή του νησιού με σπίτια και καταστήματα, κρατώντας μια ομπρέλα, φορώντας γυαλιά ηλίου, καπέλο και αθλητικά παπούτσια. Επίσης, ξεχωριστό υλικό από κάμερες φέρεται να δείχνει τον Μόσλεϊ να μπαίνει σε ένα ορεινό μονοπάτι γύρω στις δύο το μεσημέρι. 

Μιλώντας στην «Κ» ο αντιδήμαρχος Νικήτας Γρύλλης δήλωσε ότι «δεδομένου ότι η κάμερα τον έχει πιάσει να εξέρχεται από τη βόρεια πλευρά του οικισμού Πέδι, απέναντι ακριβώς από τον Αγιο Νικόλαο με κατεύθυνση την Αγία Μαρίνα, οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί αυτή τη στιγμή στη δύσβατη πλαγιά στην ενδοχώρα, η οποία έχει όμως πολύ απόκρημνα και επικίνδυνα βράχια».

Ο κ. Γρύλλης διευκρίνισε ότι «στην Αγία Μαρίνα δεν τον έχουν δείξει οι κάμερες. Αρα ισχυροποιείται το σενάριο να έχει βρεθεί εντός αυτής της απόκρημνης πλαγιάς».

«Ξανατονίζω πως είναι ένα μονοπάτι πολύ δύσκολο, χρειάστηκε να διανυκτερεύσω εκεί μια φορά για να μην συνεχίσω να περπατάω σε αυτά τα απότομα σημεία βράδυ», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την επιχείρηση, σημείωσε ότι «η κινητοποίηση είναι πραγματικά τεράστια. Ολες αυτές τις μέρες των ερευνών έχουν εργαστεί σε κλιμάκια που χτενίζουν τη Σύμη, εναλλάξ, 100 άτομα. Εχουμε και τον σκύλο και τα drones και το Λιμενικό. Θέλω να πιστεύω ότι σήμερα που οι έρευνες έχουν γίνει στοχευμένες και συμμετέχει μεγάλη δύναμη ατόμων στο πεδίο σε συγκεκριμένη περιοχή, θα υπάρξει αποτέλεσμα».

Ο αντιδήμαρχος πρόσθεσε πως «ένα “γιατί” πλανάται πάνω από όλη τη Σύμη: Γιατί να αφήσει κάποιος την παρέα του στην παραλία και να φύγει χωρίς κινητό προς πεζοπορία σε δύσκολα μάλιστα σημεία, που δεν τα γνωρίζει καλά, εν μέσω τρομερής ζέστης- όταν ξεκίνησε την πεζοπορία το θερμόμετρο έδειχνε πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου στη Σύμη. Στο νησί μας η ζέστη είναι αφόρητη».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ηλίας Χάσκας ανέφερε ότι «η πολλή ζέστη που επικρατεί και σήμερα δεν επιτρέπει να εργαστεί πολλές ώρες και ο σκύλος της αστυνομίας. Είναι όλοι ανάστατοι. Και ειδικά οι τουρίστες και οι συμπατριώτες του, αναζητούν πληροφορίες, λένε ό, τι γνωρίζουν στα κλιμάκια που επιχειρούν. Αγωνιά όλο το νησί».

Τις τελευταίες ημέρες το νησί έχει γεμίσει όχι μόνο με τις Αρχές που διεξάγουν την έρευνα, αλλά και με δημοσιογράφους ειδικά από βρετανικά Μέσα, καθώς η είδηση της εξαφάνισης του Μάικλ Μόσλεϊ, λόγω της μεγάλης δημοφιλίας του από τις εκπομπές του στο BBC και σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, είναι στα πρώτα θέματα της ειδησεογραφίας στη Βρετανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT