Νέο βίντεο δείχνει τον Μάικλ Μόσλεϊ να αναχωρεί από το Πέδι – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του

Νέο βίντεο δείχνει τον Μάικλ Μόσλεϊ να αναχωρεί από το Πέδι – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του

Νέο υλικό από κλειστό κύκλωμα καμερών που φέρνει στη δημοσιότητα το BBC φαίνεται να δείχνει τον 67χρονο Βρετανό παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ να περπατά κρατώντας ομπρέλα δίπλα στη μαρίνα στο χωριό Πέδι της Σύμης την περασμένη Τετάρτη και να κατευθύνεται σε βραχώδεις λόφους

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο υλικό από κλειστό κύκλωμα καμερών που φέρνει στη δημοσιότητα το BBC φαίνεται να δείχνει τον 67χρονο Βρετανό παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ να περπατά κρατώντας ομπρέλα δίπλα στη μαρίνα στο χωριό Πέδι της Σύμης την περασμένη Τετάρτη και να κατευθύνεται σε βραχώδεις λόφους.

Ο Μάικλ Μόσλεϊ γνωστός για τα τηλεοπτικά προγράμματα που παρουσίαζε και το podcast “Just One Thing” του BBC Radio 4, εξαφανίστηκε πριν από τέσσερις ημέρες ενώ βρισκόταν σε διακοπές και πήρε την απόφαση να αναχωρήσει από την παραλία στην οποία βρισκόταν με την παρέα του με τα πόδια. 

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν ελικόπτερα και drones βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ αγωνία για την τύχη του 67χρονου επικρατεί σε ολόκληρο το νησί της Σύμης. Στο νησί βρίσκονται από χθες και τα τέσσερα παιδιά του παρουσιαστή που συνδράμουν τις αρχές στις έρευνες. 

Σύμφωνα με δηλώσεις αστυνομικού ανώνυμα στο BBC News οι νέες εικόνες δείχνουν τον άνδρα σε καλή κατάσταση και να βαδίζει σταθερά. Αυτή μάλιστα πιστεύεται ότι είναι μία από τις δύο τελευταίες λήψεις από κλειστό κύκλωμα καμερών του άνδρα πριν φύγει από το χωριό.

Πηγή που συμμετείχε στην έρευνα είπε στο BBC News ότι η έρευνα επικεντρώνεται στην ορεινή περιοχή μεταξύ των περιοχών Πέδι και της Σύμης. Μάλιστα η πηγή αυτή έκανε λόγο για μία «όχι εύκολη διαδρομή».

Μιλώντας νωρίτερα στην «Κ» ο αντιδήμαρχος Νικήτας Γρύλλης δήλωσε ότι «δεδομένου ότι η κάμερα τον έχει πιάσει να εξέρχεται από τη βόρεια πλευρά του οικισμού Πέδι, απέναντι ακριβώς από τον Αγιο Νικόλαο με κατεύθυνση την Αγία Μαρίνα, οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί αυτή τη στιγμή στη δύσβατη πλαγιά στην ενδοχώρα, η οποία έχει όμως πολύ απόκρημνα και επικίνδυνα βράχια».

Ο κ. Γρύλλης διευκρίνισε ότι «στην Αγία Μαρίνα δεν τον έχουν δείξει οι κάμερες. Αρα ισχυροποιείται το σενάριο να έχει βρεθεί εντός αυτής της απόκρημνης πλαγιάς».

«Ξανατονίζω πως είναι ένα μονοπάτι πολύ δύσκολο, χρειάστηκε να διανυκτερεύσω εκεί μια φορά για να μην συνεχίσω να περπατάω σε αυτά τα απότομα σημεία βράδυ», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την επιχείρηση, σημείωσε ότι «η κινητοποίηση είναι πραγματικά τεράστια. Ολες αυτές τις μέρες των ερευνών έχουν εργαστεί σε κλιμάκια που χτενίζουν τη Σύμη, εναλλάξ, 100 άτομα. Εχουμε και τον σκύλο και τα drones και το Λιμενικό. Θέλω να πιστεύω ότι σήμερα που οι έρευνες έχουν γίνει στοχευμένες και συμμετέχει μεγάλη δύναμη ατόμων στο πεδίο σε συγκεκριμένη περιοχή, θα υπάρξει αποτέλεσμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT