Συνετίζονται τα μπιτς μπαρς στη Ρόδο: Ξηλώνουν αυθαίρετες κατασκευές για να αποφύγουν το λουκέτο

Συνετίζονται τα μπιτς μπαρς στη Ρόδο: Ξηλώνουν αυθαίρετες κατασκευές για να αποφύγουν το λουκέτο

Στην Αγία Μαρίνα η επιχείρηση που παραβίασε χθες τη σφράγιση σήμερα απομάκρυνε τα ομπρελοκαθίσματα και τα θαλάσσια κρεβάτια, μετακινώντας τα πρώτα σε γειτονικό σημείο της ακτής όπου έχει νόμιμη μίσθωση

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παρουσία της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Περιουσίας Νάγιας Κόλλια στη Ρόδο φαίνεται ότι συνέτισε αρκετούς από τους παρανομούντες στο νησί. Στην Αγία Μαρίνα η επιχείρηση (που παραβίασε χθες τη σφράγιση) σήμερα απομάκρυνε τα ομπρελοκαθίσματα και τα θαλάσσια κρεβάτια, μετακινώντας τα πρώτα σε γειτονικό σημείο της ακτής όπου έχει νόμιμη μίσθωση.

Η κα. Κόλλια επισκέφθηκε και ακόμα δύο ακτές με εξόφθαλμες παρανομίες, τις οποίες έχει αναδείξει η «Κ» από πέρυσι με σειρά ρεπορτάζ της. Στην Αγία Αγάθη, οι δύο παράνομες επιχειρήσεις (λειτουργούν χωρίς άδεια και παραχώρηση αιγιαλού) ξεκίνησαν ήδη να μαζεύουν τραπεζοκαθίσματα και υποσχέθηκαν ότι αύριο θα έχουν αποχωρήσει από την ακτή. Την ίδια υπόσχεση έλαβε η κ. Κόλλια και στον Αγιο Παύλο στη Λίνδο, όπου η επιχείρηση έχει με εκβραχισμούς μετατρέψει σε επίπεδα το χαμηλότερο κομμάτι του λόφου της Ακρόπολης της Λίνδου.

Συνετίζονται τα μπιτς μπαρς στη Ρόδο: Ξηλώνουν αυθαίρετες κατασκευές για να αποφύγουν το λουκέτο-1
Φωτογραφία από την Αγία Αγάθη

«Το θράσος και η αλαζονεία κάποιων επιχειρηματιών έφερε τα πράγματα εδώ. Αυτή η κατάσταση δεν θα γίνει αποδεκτή, ούτε για τους πολίτες που έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν τις ακτές, όσο και για τους νόμιμους επιχειρηματίες, που υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό. Οταν ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης έλεγε ότι δεν θα χαριστούμε σε κανέναν, το εννοούσε», λέει στην «Κ» η κ. Κόλλια. «Το νέο νομοθετικό πλαίσιο μας επιτρέπει ακόμα πιο άμεσες ενέργειες. Οσοι καταλαμβάνουν παράνομα ακτές, χωρίς να έχουν σύμβαση, θα σφραγίζονται και θα τους επιβάλλονται υψηλότερα πρόστιμα. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Επισκέφθηκα σήμερα παραλίες στη Ρόδο όπως η Αγία Μαρίνα, η Αγία Αγάθη και ο Αγιος Παύλος όπου υπήρχαν παρανομίες για χρόνια και έχω τη διαβεβαίωση ότι αύριο θα έχουν ελευθερωθεί. Αν αυτό δεν έχει συμβεί, θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα».

Συνετίζονται τα μπιτς μπαρς στη Ρόδο: Ξηλώνουν αυθαίρετες κατασκευές για να αποφύγουν το λουκέτο-2
Φωτογραφία από την Αγία Μαρίνα

Η κ. Κόλλια εκτιμά ότι τα νέα εργαλεία θα αποδώσουν φέτος καρπούς. «Δεν μπορεί πλέον να ξεφύγει κάποιος εύκολα. Εχουμε ως οδηγό τις καταγγελίες στο myCoast και εκτός από τους υπαλλήλους των Κτηματικών Υπηρεσιών, θα χρησιμοποιήσουμε drones και δορυφορικές εικόνες. Θέλουμε οι επιχειρηματίες να καταλάβουν ότι η νομιμότητα είναι η οικονομικότερη λύση και για αυτούς».

Συνετίζονται τα μπιτς μπαρς στη Ρόδο: Ξηλώνουν αυθαίρετες κατασκευές για να αποφύγουν το λουκέτο-3
Η κ. Κόλλια φωτογραφίζει την κατάσταση στην παραλία του Αγίου Παύλου. 

Οπως αναφέρει η κ. Κόλλια, αν στην Αγία Αγάθη και τον Αγιο Παύλο δεν έχουν εκκενωθεί οι ακτές, τότε οι επιχειρήσεις αύριο θα σφραγιστούν, ενώ ο εξοπλισμός θα απομακρυνθεί από το δήμο Ρόδου.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT