Μάικλ Μόσλεϊ: Ακαρπη η αναζήτηση – Πού στρέφονται οι έρευνες

Μάικλ Μόσλεϊ: Ακαρπη η αναζήτηση – Πού στρέφονται οι έρευνες

«Δεν χάνουμε την ελπίδα μας», διεμήνυσε η σύζυγος του Μάικλ Μόσλεϊ, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της στις ελληνικές αρχές και τους κατοίκους της Σύμης.

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκονται, για πέμπτη ημέρα, οι έρευνες στη Σύμη για τον εντοπισμό του 67χρονου παρουσιαστή, Μάικλ Μόσλεϊ, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, όταν έφυγε από την παραλία στο Πέδι για να φτάσει πεζοπορώντας στην παραλία της Αγίας Μαρίνας. 

Ο δήμαρχος της Σύμης δεσμεύτηκε πως θα συνεχιστεί η εκτεταμένη επιχείρηση αναζήτησης -στην οποία συμμετέχουν αστυνομικοί, πυροσβέστες με drones, εργαζόμενοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, δύτες, ένας σκύλος έρευνας και ένα ελικόπτερο που επιχειρεί σε επικίνδυνες συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες- έως ότου βρεθεί ο 67χρονος. 

Όπως δήλωσε ο Λευτέρης Παπακαλοδούκας, μιλώντας στη «Ροδιακή», «η συγκεκριμένη περιοχή είναι δύσβατη, πετρώδης με γκρεμούς και επικίνδυνα σημεία, ενώ δεν υπάρχει μονοπάτι τέτοιο που να μπορεί εύκολα ο οποιοσδήποτε να το περπατήσει εάν δεν έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό και τη φυσική κατάσταση» – και ιδίως σε συνθήκες καύσωνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent, η έρευνα των πυροσβεστών επικεντρώνεται τώρα σε ένα δίκτυο σπηλαίων, το οποίο βρίσκεται κοντά σε μια γραφική παραλία, γνωστή από τους κατοίκους της περιοχής ως «η άβυσσος», λόγω των δεκάδων σηράγγων που γρήγορα μπορούν να γεμίσουν νερό. 

«Είναι σαν ένα βαθύ δίκτυο τούνελ, αλλά είναι γεμάτο νερό και μπορεί να γεμίσει για χιλιόμετρα. Υπάρχει λόγος που το αποκαλούν έτσι. Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει εκεί», είπε ένας σερβιτόρος στην Daily Telegraph.

«Δεν χάνουμε την ελπίδα μας»

Στη Σύμη βρίσκονται από την Παρασκευή και τα τέσσερα παιδιά του 67χρονου για να συμπαρασταθούν στη μητέρα τους και να συνδράμουν στις έρευνες. 

Χθες, νέο υλικό από κλειστό κύκλωμα καμερών που έδωσε στη δημοσιότητα το BBC, φέρεται να δείχνει τον Βρετανό παρουσιαστή να περπατά κρατώντας ομπρέλα δίπλα στη μαρίνα στο χωριό Πέδι της Σύμης την περασμένη Τετάρτη και να κατευθύνεται σε βραχώδεις λόφους.

«Δεν χάνουμε την ελπίδα μας», ανέφερε η σύζυγος του Μάικλ Μόσλεϊ, στην πρώτη της δήλωση μετά την εξαφάνιση του συζύγου της. 

Όπως είπε, οι μέρες μετά την εξαφάνισή του είναι «ατελείωτες και αφόρητες».

«Εχουν περάσει τρεις ημέρες από τη στιγμή που ο Μάικλ έφυγε από την παραλία για να πάει μια βόλτα. Είναι οι πιο ατελείωτες και αφόρητες ημέρες, για εμένα και τα παιδιά μου», είπε.

«Η έρευνα συνεχίζεται και η οικογένειά μας νιώθει μεγάλη ευγνωμοσύνη απέναντι στους κατοίκους της Σύμης, τις ελληνικές Αρχές και το βρετανικό προξενείο, που εργάζονται ακούραστα για να βοηθήσουν να βρεθεί ο Μάικλ. Δεν χάνουμε την ελπίδα μας», πρόσθεσε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT