Μάικλ Μόσλεϊ: Η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει τα αίτια θανάτου

Μάικλ Μόσλεϊ: Η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει τα αίτια θανάτου

Οι Αρχές σε πρώτη φάση αποκλείουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας στην υπόθεση του Βρετανού Μάικλ Μόσλεϊ, που χθες βρέθηκε νεκρός

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, κοντά στην περίφραξη ξενοδοχείου εντοπίστηκε τελικά χθες η σορός του Βρετανού δημοσιογράφου και παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος αγνοούνταν από το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι Αρχές σε πρώτη φάση αποκλείουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ωστόσο σαφέστερη εικόνα για τα αίτια του θανάτου θα υπάρξει μετά την ιατροδικαστική εξέταση της σορού, σήμερα. Η είδηση προκάλεσε θλίψη στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς ο παρουσιαστής ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής και με πολυετή, επιτυχημένη σταδιοδρομία στην τηλεόραση, αλλά και στην κοινωνία της Σύμης, η οποία άλλωστε τις τελευταίες μέρες συμμετείχε ενεργά στις έρευνες.

Πώς εντοπίστηκε

Η σορός του 67χρονου Βρετανού εντοπίστηκε από τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ, που κινούνταν με σκάφος γύρω από την ακτή, συνοδεία του δημάρχου Σύμης Λευτέρη Παπακαλοδούκα.

Τη σορό εντόπισε ο καμεραμάν του συνεργείου, που είδε κάτι που έμοιαζε με ανθρώπινο σώμα στα βράχια, περίπου 10 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, δίπλα στην περίφραξη ξενοδοχείου.

Το συνεργείο ειδοποίησε την αστυνομία και το λιμενικό, που μετέβη στο σημείο και ανέσυρε τη σορό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κατάσταση της σορού του Μάικλ Μόσλεϊ υποδεικνύει ότι ήταν νεκρός ήδη αρκετές ημέρες, πιθανότατα από την Τετάρτη. Η σορός μεταφέρθηκε στη Ρόδο, όπου θα πραγματοποιηθεί σήμερα νεκροψία-νεκροτομή για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου.

Συγκίνηση στη χώρα του

Η είδηση της ανεύρεσης της σορού του παρουσιαστή του BBC προκάλεσε συγκίνηση στη Μεγάλη Βρετανία. Πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης είχαν απεσταλμένους στη Σύμη και μετέδιδαν καθημερινά ρεπορτάζ, ενώ η τραγική κατάληξη της υπόθεσης ήταν ανάμεσα στις πρώτες ειδήσεις. «Ηταν ένας υπέροχος, αστείος, ευγενικός και εξαιρετικός σύζυγος. Ηταν ένας περιπετειώδης άνθρωπος και αυτό τον έκανε πολύ ιδιαίτερο», ανέφερε σε δήλωσή της προς τα ΜΜΕ η σύζυγός του, Κλερ Μπέιλι Μόσλεϊ. «Σχεδόν τα είχε καταφέρει. Εκανε μια δύσκολη ανάβαση, πήρε τον λάθος δρόμο και κατέρρευσε σε σημείο που δεν μπορούσε να βρεθεί εύκολα».

Δήλωση για τον θάνατο του δημοφιλούς παρουσιαστή εξέδωσε και το BBC. «Μας προκαλεί βαθιά θλίψη η είδηση για τον δρ Μάικλ Μόσλεϊ. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του αυτές τις δύσκολες ώρες (…). Ηταν ένας εξαιρετικός δημοσιογράφος για επιστημονικά θέματα και παραγωγός προγραμμάτων, ικανός να απλοποιεί ακόμη και τα πιο δύσκολα θέματα».

Ανάλογες δηλώσεις έγιναν χθες από συνεργάτες του στο BBC, αλλά και προσωπικότητες της Μεγάλης Βρετανίας. Ανάμεσα σ’ αυτούς ο γνωστός σεφ Τζέιμι Ολιβερ, που εξέφρασε τη λύπη του στο προφίλ του στο Instagram. «Τι υπέροχος, γλυκός, ευγενικός άνθρωπος που ήταν. Εκανε μεγάλο καλό για τη δημόσια υγεία με τις εκπομπές του και την έρευνά του. Ηταν ένας επίμονος ερευνητής, παραγωγός και παρουσιαστής και συχνά αναβάθμιζε τη δημόσια συζήτηση σχετικά με τα θέματα δημόσιας υγείας», ανέφερε.

Ποιος ήταν

Ο Μάικλ Μόσλεϊ είχε πλούσια σταδιοδρομία με παρουσία στη βρετανική τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τον Τύπο. Εργάστηκε στο BBC, στο Channel 4 και τη Daily Mail, ενώ ήταν παραγωγός σε ντοκιμαντέρ και ταινίες για τη διατροφή, την άσκηση και τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT