Εύβοια: Κλείνουν δημοτικά σχολεία λόγω καύσωνα

Εύβοια: Κλείνουν δημοτικά σχολεία λόγω καύσωνα

«Η αναστολή λειτουργίας κρίθηκε απαραίτητη για την προστασία των μαθητών», αναφέρει ο Δήμος Χαλκιδέων σε ανακοίνωσή του. Παρόμοια απόφαση έλαβε και ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κλείσιμο των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αποφάσισε ο Δήμος Χαλκιδέων λόγω του επερχόμενου καύσωνα, ενώ παρόμοια απόφαση έλαβε και ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του Δήμου Χαλκιδέων, «αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού), από αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024».

Στο σκεπτικό της απόφασης τονίζεται ότι «η αναστολή λειτουργίας κρίθηκε απαραίτητη για την προστασία των μαθητών, λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων».

«Επισημαίνουμε ότι, οι παιδικοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜεΑ του Δήμου Χαλκιδέων θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική», καταλήγει η ανακοίνωση. 

«Αποφασίζουμε τη διακοπή μαθημάτων για το διάστημα 11-13/6/2024, σε όλες τις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, δηλαδή Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία», αναφέρει από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή Διρφύων Μεσσαπίων.

Προσθέτει δε πως «ο βρεφικός και ο παιδικός σταθμός του Δήμου, καθώς και το Κ.Δ.Α.Π.Με.Α. θα λειτουργήσουν κανονικτά καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT