Αθηνών – Κορίνθου: Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία στη νέα εθνική οδό

Αθηνών – Κορίνθου: Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία στη νέα εθνική οδό

Αποκαταστάθηκε σήμερα, νωρίς το πρωί, η κίνηση των οχημάτων στο σύνολο των λωρίδων κυκλοφορίας της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου, στον κλάδο προς Κόρινθο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποκαταστάθηκε σήμερα, νωρίς το πρωί, η κίνηση των οχημάτων στο σύνολο των λωρίδων κυκλοφορίας της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, στον κλάδο προς Κόρινθο.

Η κυκλοφορία γινόταν με μεγάλες καθυστερήσεις, μετά τη φωτιά σε βυτιοφόρο, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, σε γέφυρα της Παλαιάς Εθνικής Οδού στο ύψος του Ισθμού της Κορίνθου.

«Μέσα σε διάστημα περίπου δύο ημερών από το επικίνδυνο συμβάν της ανάφλεξης του βυτιοφόρου, ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας συνεργάστηκαν αποτελεσματικά ώστε να προχωρήσουν τάχιστα οι αναγκαίες εργασίες και να αποδοθεί στους πολίτες η Νέα Εθνική Οδός» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Τους επόμενους μήνες η νέα γέφυρα

Σύμφωνα με τον ίδιο, επόμενο βήμα είναι η μελέτη και η ανακατασκευή της γέφυρας που καταστράφηκε, λαμβάνοντας υπόψη τις βέλτιστες τεχνικές λύσεις, τον προϋπολογισμό, αλλά και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. «Σκοπός μας είναι η υλοποίηση του έργου τους επόμενους μήνες, ενώ στο μεσοδιάστημα θα αναζητηθούν τρόποι εναλλακτικών διελεύσεων προκειμένου να διευκολυνθούν οι κάτοικοι της περιοχής».

«Το στοίχημα πλέον είναι διπλό: πρώτον, να διασφαλίσουμε τις μετακινήσεις, αδαπάνως για τους ίδιους, όλων όσοι μέχρι τώρα έκαναν χρήση του τμήματος της Παλαιάς Εθνικής Οδού, που για αρκετούς μήνες θα παραμείνει αποκλεισμένο. Δεύτερον, να συμπιέσουμε αυτόν τον χρόνο, να κατασκευάσουμε το συντομότερο δυνατόν τη νέα γέφυρα, σε αντικατάσταση αυτής που αναγκαστήκαμε να κατεδαφίσουμε, λόγω των μη ανατάξιμων βλαβών τις οποίες διαγνώσαμε από την πρώτη στιγμή, χωρίς μάλιστα να διαταράξουμε τις μετακινήσεις στην εθνική οδό. Θα το κερδίσουμε κι αυτό! Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε ήδη», κατέληξε ο υπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT