Χ. Δούκας: Σε 1-2 μήνες η οικοδομική άδεια για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό

Χ. Δούκας: Σε 1-2 μήνες η οικοδομική άδεια για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα τη Διπλή Ανάπλαση, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος»

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα τη Διπλή Ανάπλαση, στην οποία, μεταξύ άλλων, έδωσε το «παρών» ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, διεξήχθη τη Δευτέρα στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Παναγιώτης Μαλακατές, μέλη της διοίκησης και φίλοι του «τριφυλλιού».

Ο δήμαρχος Αθηναίων ενημέρωσε για το σημείο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία όσον αφορά το έργο, εκτιμώντας ότι σε περίπου έναν ή δύο μήνες μπορεί να εκδοθεί η οικοδομική άδεια. Πρόσθεσε δε πως δεν έχει αλλάξει ο στόχος της 26ης Μαΐου, αναφορικά με το πότε θα είναι έτοιμο το γήπεδο.

«Είχαμε κάνει ήδη μία συνέντευξη Τύπου, όταν αισθανθήκαμε ότι είχαμε λύσει θεμελιώδη πράγματα σχετικά με το έργο. Εχετε δει ότι έχει ξεκινήσει μία δουλειά στον χώρο του γηπέδου και το βασικό είναι στο σκάμμα, που είναι ο καθαρισμός και οι εκσκαφές. Αυτό που καταφέραμε και έγινε, είναι ότι βάλαμε μέσα την κοινοπραξία», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων για την πρόοδο των έργων.

Κάνοντας λόγο για μια «δύσκολη διαδικασία», πρόσθεσε πως «βρήκαμε επιπλέον χρηματοδότηση και με πρόσθετη σύμβαση, έχουν μπει μέσα και δουλεύουν».

Χ. Δούκας: Σε 1-2 μήνες η οικοδομική άδεια για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό-1
INTIME News

«Το δεύτερο ήταν η οικοδομική άδεια του γηπέδου. Eχουμε προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε την προέγκριση. Σε περίπου έναν μήνα, δύο μήνες μπορεί να έχουμε και την οικοδομική άδεια, που επίσης θα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αν την πάρουμε, όλο το έργο θα πάει μπροστά, θα μπορέσουμε να μιλάμε πολύ διαφορετικά. Είμαστε κοντά, τις επόμενες ημέρες θέλουμε να έχουμε την προέγκριση και σε 1-2 μήνες την άδεια. Eίναι ένα τεράστιο και σύνθετο εγχείρημα, το οποίο έχει σαν καταλύτη τα δύο γήπεδα, για αυτό και έχει πολύ μεγάλη αξία να ξεκινήσει το ποδοσφαιρικό γήπεδο».

Ερωτηθείς για το εάν μπορεί να μετατεθεί η ημερομηνία για το 2026, ο κ. Δούκας ανέφερε πως «οι εργολάβοι, προς στιγμήν, δεν μας έχουν κάνει αλλαγή ημερομηνίας. Μάιος του 2026, αυτή είναι η ημερομηνία. Τώρα αν θα είναι Μάιος δεν το ξέρω, αλλά η προσπάθεια είναι αυτή και δεν αλλάζει».

Χ. Δούκας: Σε 1-2 μήνες η οικοδομική άδεια για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό-2
INTIME News

Βοτανικός: «Τέτοια ανάπλαση έχει να γίνει από τον Εθνικό Κήπο»

Αναφερόμενος στο αποτύπωμα της ανάπλασης στον Βοτανικό, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι πρόκειται για «μία τρομακτικά υποβαθμισμένη περιοχή». «Είναι πολύ σημαντικό ότι πάμε σε μία υποβαθμισμένη περιοχή να την αναπλάσουμε. Να την κάνουμε από έναν σκουπιδότοπο, μία περιοχή που θα είναι ένας τεράστιος πράσινος χώρος δωρεάν. Να δημιουργήσουμε έναν νέο πνεύμονα πρασίνου. Τέτοια ανάπλαση έχει να γίνει από τον Εθνικό Κήπο».

Τέλος, για το κόστος της επένδυσης, είπε ότι «είναι συνολικά κοντά στα 600 εκατ. Είναι μία ιστορική ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, τα λεφτά αυτά δεν θα είναι ξανά στο τραπέζι. Αισθάνομαι το χρέος και την ευθύνη να πιέσω τις τράπεζες πάρα πολύ. Και εγώ θα πάρω την ευθύνη και η κυβέρνηση θα πάρει την ευθύνη, για να γίνουν τον Μάιο του 2026».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT