Καύσωνας: Σε ποιους Δήμους θα μείνουν κλειστά τα σχολεία

Καύσωνας: Σε ποιους Δήμους θα μείνουν κλειστά τα σχολεία

Κλειστές θα παραμείνουν αρκετές σχολικές μονάδες τις επόμενες ημέρες ενώ άλλες θα τροποποιήσουν το ωράριο λειτουργίας τους

4' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλειστές θα παραμείνουν αρκετές σχολικές μονάδες τις επόμενες ημέρες ενώ άλλες θα τροποποιήσουν το ωράριο λειτουργίας τους, προκειμένου να προστατευτούν οι μαθητές από τις συνθήκες καύσωνα που αναμένεται να επικρατήσουν.

Μεταξύ άλλων, σε αλλαγές προχωρούν σχολεία σε περιοχές της Εύβοιας, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Πελοποννήσου.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία προτείνει σειρά μέτρων για την προστασία των παιδιών και των εκπαιδευτικών.

Μαρκόπουλο

Μέχρι τις 11:30 π.μ. θα λειτουργήσουν τα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία στο Μαρκόπουλο, όπως γνωστοποίησε ο δήμος.

Οι υπόλοιπες σχολικές μοναδες θα λειτουργήσουν κανονικά, ενώ θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την λειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών τις επόμενες ημέρες.

Εύβοια

Αποφάσεις για κλείσιμο των σχολείων έχουν λάβει οι αυτοδιοικητικές Αρχές στους δήμους Χαλκιδέων, Ερέτριας, Διρφύων – Μεσσαπίων και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Αννας.

Στη Χαλκίδα, με απόφαση της δημάρχου Ελενας Βάκα, αναστέλλεται η λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων από την Τρίτη έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί, τα Κ.Δ.Α.Π και Κ.Δ.Α.Π.Με.Α, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των μαθητών είναι προαιρετική. Ανοικτά θα είναι τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς σε αυτά διεξάγονται πανελλήνιες και ενδοσχολικές εξετάσεις και δεν προβλέπεται πλήρες διδακτικό ωράριο.

Αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά Σχολεία & Νηπιαγωγεία) αποφάσισε και ο δήμος Ερέτριας λόγω του καύσωνα, από την Τρίτη έως και την Πέμπτη.

Με ανακοίνωση του, ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας ενημερώνει ότι διακόπτεται η λειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και του Παιδικού Σταθμού από την Τρίτη 11 Ιουνίου έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου. Παρόμοια απόφαση έλαβε και η Δημοτική Αρχή Διρφύων – Μεσσαπίων.

Φθιώτιδα

Με ανακοίνωσή του ο δήμος Λαμιέων, γνωστοποιεί ότι τροποποιείται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και όλων των Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για το διάστημα από Τρίτη 11 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, η ώρα αποχώρησης ορίζεται στις 11:30 π.μ.

Παρόμοια απόφαση έλαβε και ο δήμαρχος Στυλίδας, Γιάννης Αποστόλου, καθώς για το ίδιο χρονικό διάστημα (Τρίτη έως Πέμπτη) οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων θα σχολάνε νωρίτερα, στις 11:30 π.μ. 

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Λοκρών, Αθανάσιος Ζεκεντές, ανακοίνωσε την εφαρμογή μειωμένου ωραρίου για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία) την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ δεν θα λειτουργήσουν καθόλου τα Ολοήμερα.

«Οι σχολικές γιορτές που έχουν προγραμματιστεί από τις ανωτέρω Σχολικές Μονάδες με αφορμή τη λήξη του σχολικού έτους θα πραγματοποιηθούν με ευθύνη των Διευθυντών τους. Συστήνεται να προτιμηθούν ώρες και σημεία που οι καιρικές συνθήκες θα είναι πρόσφορες για το σκοπό αυτό», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Τέλος, στον δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, η αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από την Τρίτη έως την Πέμπτη, τροποποιείται ως εξής: 11:30 π.μ. από όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, 11:30 π.μ. από τα Νηπιαγωγεία Αμφίκλειας και Ελάτειας, 12:00 μ.μ. από το Νηπιαγωγείο Κάτω Τιθορέας και 12:00 μ.μ. από όλους τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Θήβα – Λιβαδειά – Αράχωβα – Δελφοί

Διακοπή μαθημάτων στις 11:30 π.μ, σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από την Τρίτη έως την Πέμπτη, αποφάσισε ο δήμος Θηβαίων.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 11:30 π.μ. θα αποχωρήσουν από τα σχολεία τους και οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Λιβαδειάς, κάτι που θα ισχύσει και στους δήμους Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, Ορχομενού και Δελφών.

Θεσσαλία

Μέτρα για τον επερχόμενο καύσωνα έλαβε και ο δήμος Τρικκαίων, με σκοπό την προστασία παιδιών και εκπαιδευτικών. Ειδικότερα, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά – Νηπιαγωγεία) θα λειτουργούν μέχρι τις 11:30, από τις 11 έως τις 13 Ιουνίου. Παρόμοια απόφαση έλαβε και ο δήμος Μετεώρων, όπου η λειτουργία των σχολείων μέχρι την Πέμπτη θα τερματίζεται στις 11:30 π.μ.

«Από τον Δήμο Τυρνάβου ανακοινώνεται ότι λόγω του επερχόμενου καύσωνα, τα σχολεία Α/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Τυρνάβου (νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία) θα λειτουργήσουν από αύριο Τρίτη, 11/06/2024, έως και την Πέμπτη, 13/06/2024, μεχρι τις 11:30 π.μ», αναφέρει η δημοτική Αρχή Τυρνάβου.

Κόρινθος

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη όλα τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία στον δήμο Κορινθίων, έπειτα από απόφαση του δημάρχου, Νίκου Σταυρέλη.

«Σας γνωρίζουμε ότι λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένονται να επικρατήσουν στην χώρα τα σχολεία όλων των βαθμίδων του δήμου Κορινθίων θα παραμείνουν κλειστά», σημειώνεται.

Ερμιονίδα

«Λόγω της αναμενόμενης επέλασης του κύματος καύσωνα και έπειτα από συνεννόηση με τον Διευθυντή της Α/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας αύριο, Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, όλες οι Σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία) θα λειτουργήσουν με ειδικό ωράριο αυστηρά έως τις 11:30 π.μ. Θα πραγματοποιηθεί αναστολή της λειτουργίας τους την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου», αναφέρει ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Ιωάννης Γεωργόπουλος.

Νάουσα

Στις 12 το μεσημέρι θα κλείσουν την Τρίτη, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά στον δήμο Νάουσας, λόγω του επερχόμενου κύμα καύσωνα. Την σχετική απόφαση έλαβε ο δήμαρχος, Νίκος Κουτσογιάννης.

Σέρρες

«Ο δήμος Σιντικής, λαμβάνονας υπόψη τις ιδιαίτερα αυξημένες για την εποχή θερμοκρασίες, αποφασίζει τη μείωση του ωραρίου λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικών και Νηπιαγωγείων) μέχρι τις 13:15».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT