Ηλεία: Ομολόγησε τη δολοφονία ο θείος της 11χρονης

Ηλεία: Ομολόγησε τη δολοφονία ο θείος της 11χρονης

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τραγική κατάληξη είχε η εξαφάνιση 11χρονης στην περιοχή Μυρτιά Ηλείας, καθώς χθες εντοπίστηκε νεκρή. Η ανήλικη έφυγε από το σπίτι της την περασμένη Κυριακή στις 9 το βράδυ για να πάει στον παππού της. Στις 3 τα ξημερώματα, ενημερώθηκε η αστυνομία για την εξαφάνισή της από τον πατέρα της.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου εντόπισαν υλικό από κάμερα της περιοχής, όπου φαινόταν να επιβιβάζεται σε ένα αυτοκίνητο. Οπως προέκυψε από την έρευνα στις πινακίδες του αυτοκινήτου, το αυτοκίνητο ανήκε σε θείο της και κουμπάρο της οικογένειας, ο οποίος το 2017 είχε κατηγορηθεί για βιασμό ανηλίκου. Ο 37χρονος προσήχθη στην Ασφάλεια Πύργου και λίγο αργότερα ομολόγησε ότι εκείνος τη σκότωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ελληνικής Αστυνομίας στην «Κ», ο 37χρονος παρέλαβε την 11χρονη ανιψιά του από τη Μυρτιά Ηλείας και με το αυτοκίνητό του την πήγε σε αγροτική περιοχή, ανάμεσα στα Λεχαινά και στην Αρετή. Αφού ομολόγησε την πράξη του, οδήγησε τους αστυνομικούς στη θέση Καταρράχι του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και τους υπέδειξε το σημείο όπου είχε εγκαταλείψει το πτώμα της ανήλικης.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τη σκότωσε με κατσαβίδι, το οποίο μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε εντοπιστεί. Στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της 11χρονης έσπευσε ιατροδικαστής για να διαπιστωθεί εάν πριν από τη δολοφονία είχε προηγηθεί βιασμός.

Ο 37χρονος είχε κατηγορηθεί το 2017 για βιασμό ανηλίκου. Το 2020, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου του επέβαλε ποινή φυλάκισης 9 ετών και 8 μηνών, ωστόσο, αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό –καθώς η νομοθεσία τότε το επέτρεπε– και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές τον μήνα. Το εφετείο για τη συγκεκριμένη υπόθεση μέχρι σήμερα δεν έχει προσδιοριστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT