Καύσωνας: Με μειωμένο ωράριο η λειτουργία των βρεφονηπιακών

Καύσωνας: Με μειωμένο ωράριο η λειτουργία των βρεφονηπιακών

Σύμφωνα με το Εκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ, σε πολλές περιοχές της χώρας οι θερμοκρασίες θα χτυπήσουν «σαραντάρια»

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται αύριο Τετάρτη 12/6 και την Πέμπτη 13/6, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Αθηναίων καθώς και η κεντρική υπηρεσία (Ρόδου 181, Σεπόλια) θα λειτουργήσουν από τις 7 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Το ελαστικό ωράριο λειτουργίας θα εφαρμοστεί σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Μέτρα προστασίας υπαλλήλων για λόγους υγείας – Λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών ενόψει του επικείμενου καύσωνα».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, που εξέδωσε Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, σε πολλές περιοχές της χώρας οι θερμοκρασίες θα χτυπήσουν «σαραντάρια», ενώ στην ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο και ειδικά σε ηπειρωτικές περιοχές, μακριά από τη θαλάσσια αύρα, την Τετάρτη και την Πέμπτη θα δούμε θερμοκρασίες έως 41 °C και 42 °C, πιθανόν κατά τόπους έως και 43 °C.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, από Παρασκευή θα αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία, ενώ σημαντική μεταβολή θα υπάρξει το Σαββατοκύριακο, με τη θερμοκρασία να πέφτει 6-8 βαθμούς και να επιστρέφει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT