Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 37χρονος

Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 37χρονος

Ο εισαγγελέας και η ανακρίτρια Πύργου χρειάστηκε να μεταβούν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης προκειμένου να ασκηθεί η ποινική δίωξη εναντίον του και να προχωρήσει η ανακριτική διαδικασία

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Παρασκευή πήρε ο 37χρονος που κατηγορείται για τον φόνο της 11χρονης, στην περιοχή Καταρράχι της Ηλείας. 

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πύργου και η ανακρίτρια χρειάστηκε να μεταβούν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, στον Πύργο, όπου κρατείται ο δράστης, προκειμένου να ασκηθεί η ποινική δίωξη εναντίον του 37χρονου και να προχωρήσει η ανακριτική διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη για λόγους ασφαλείας, καθώς κατά τη διάρκεια προσαγωγής του δράστη νωρίτερα στα δικαστήρια, προκλήθηκε μεγάλη ένταση από συγκεντρωμένους που αποδοκίμαζαν τον δράστη και επιχείρησαν να του επιτεθούν.

Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 37χρονος-1

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εναντίον του 37χρονου ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, απόπειρα βιασμού ανηλίκου, αρπαγή ανηλίκου, οπλοχρησία και οπλοφορία.

Να σημειωθεί ότι ο 37χρονος δεν είχε δικηγόρο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στην αστυνομική διεύθυνση και θα του οριστεί αυτεπαγγέλτως. 

Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 37χρονος-2

Παραδέχτηκε ότι επιχείρησε να τη βιάσει

Στην παραδοχή πως λίγο πριν σκοτώσει την 11χρονη αποπειράθηκε να τη βιάσει φέρεται να προχώρησε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της ανήλικης στην Ηλεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως φέρεται να είπε ο δράστης και θείος του κοριτσιού, η 11χρονη αντέδρασε και αρνήθηκε λέγοντας ότι θα το πει στους γονείς της.

Στη συνέχεια, ο δράστης σκότωσε την 11χρονη με το κατσαβίδι που είχε στο αυτοκίνητο, το οποίο –όπως υποστηρίζει– στη συνέχεια πέταξε στον βάλτο. 

Οπως προκύπτει από τις έως τώρα έρευνες της Ασφάλειας Πύργου, η σορός της ανήλικης φέρει τραύματα, κυρίως στην καρδιά και τη σπλήνα, ενώ δεν προκύπτουν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησής της.

Είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για βιασμό ανηλίκου

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 37χρονος φερόμενος δράστης είχε κατηγορηθεί το 2017 για βιασμό ανηλίκου. Κατά πληροφορίες, μάλιστα, το τότε θύμα είναι πρώτη ξαδέρφη του πατέρα της 11χρονης.

Το 2020, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου τού επέβαλε ποινή φυλάκισης 9 ετών και 8 μηνών, ωστόσο αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό –καθώς η νομοθεσία τότε το επέτρεπε– και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές τον μήνα.

Το Εφετείο για τη συγκεκριμένη υπόθεση μέχρι σήμερα δεν έχει προσδιοριστεί.

Οπως ανέφερε με δηλώσεις του στην «Κ» ο συνήγορος της οικογένειας της 11χρονης, Κώστας Κρεμμύδας, «για εμάς, το ζητούμενο είναι γιατί ο 37χρονος κυκλοφορούσε ελεύθερος, όταν από δημοσιογραφικά ρεπορτάζ προκύπτει ότι στο παρελθόν είχε υποπέσει σε σοβαρές εγκληματικές πράξεις». 

Το χρονικό

Στις 9 το βράδυ της Κυριακής, η 11χρονη έφυγε από το σπίτι της στη Μυρτιά Ηλείας με σκοπό να πάει στον παππού της. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου είδαν σε υλικό από κάμερες ασφαλείας ότι η 11χρονη επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του 37χρονου θείου και έφυγαν μαζί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., ο 37χρονος παρέλαβε την 11χρονη από την περιοχή της Μυρτιάς και με το Ι.Χ. του την πήγε σε αγροτική περιοχή, ανάμεσα στα Λεχαινά και στην Αρετή, όπου και τη δολοφόνησε. Στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας η Αστυνομία ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της ανήλικης από τον πατέρα της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT